Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΠ Ελαιώνα, επιβεβαίωσε τις προ ημερών πληροφορίες που ανέφεραν ότι προχωράει στην εκπόνηση οριστικών μελετών για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η ολοκλήρωσή τους θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα στo πρώτο εξάμηνο του 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:Εκπόνηση Οριστικών Μελετών εγκαταστάσεων ΠΑΟ Α.Ο.Στην εκπόνηση των οριστικών μελετών για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΠΑΟ Α.Ο., στην περιοχή του Βοτανικού, προχωρά η ΑΕΠ Ελαιώνα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης.

Σε συνέχεια της συνεργασίας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον Δήμο Αθηναίων και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, καθώς και της προμελέτης που ολοκληρώθηκε το 2022, η υλοποίηση του έργου εισέρχεται σε νέα φάση και εξειδικευμένη μελετητική ομάδα έχει αναλάβει την εκπόνηση των τελικών οριστικών μελετών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής αδείας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, οι οριστικές μελέτες αναμένεται να είναι έτοιμες εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του συλλόγου στον Βοτανικό, οι οποίες θα πληρούν στο ακέραιο τους πλέον σύγχρονους κανονισμούς, αλλά και τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ασφαλή φιλοξενία των τμημάτων του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα οποία παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, οι κύριοι χώροι του συγκροτήματος αποτελούνται από την κυρίως Αρένα, η οποία θα φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, κ.λπ., από αίθουσες αθλημάτων/προπονήσεων για την Άρση Βαρών, την Πάλη, την Πυγμαχία, την Ξιφασκία, την Επιτραπέζια Αντισφαίριση, την Σκοποβολή και την Τοξοβολία, προπονητήρια ΑΜΕΑ, βοηθητικό γυμναστήριο – προπονητήριο, καθώς και το Κολυμβητήριο. Επιπλέον, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει τα γραφεία Διοίκησης και Εμπορικών Χρήσεων (Boutique) του συλλόγου και Αναψυκτήριο, καθώς και όλους του απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για την εξυπηρέτηση των κύριων χρήσεων.

Όλα Πράσινα.