Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι και επισημαίνει πως οι «πράσινοι», παρά την νίκη, δεν μπορούν να πάνε μακριά με αυτή την εικόνα.

Δυστυχώς, όταν κάτι δεν τραβάει, δεν τραβάει. Δεν ξέρω πόσο «άσχημα» νιώθει ο Ντέγιαν Ράντονιτς για αυτό που έχει χτίσει, αλλά παρακολουθώντας τη συνέντευξή του στο τέλος του αγώνα με τη Δώρα Παντέλη, κατάλαβα πως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Είναι πολύ άσχημο να σε αποδοκιμάζουν οι δικοί σου φίλαθλοι… λες και θέλεις το κακό της ομάδας. Είναι πολύ άσχημο οι παίκτες να μην κάνουν αυτά που τους ζητάς. Δυστυχώς, η προπονητική είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο επάγγελμα και δεν μπορούν να είναι όλοι επιτυχημένοι.

Τι θα πει, βέβαια, επιτυχία; Ο Μαυροβούνιος στη Σερβία έκανε σπουδαίες πορείες με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά απέτυχε στη Μπάγερν. Μπορεί ξανά στην πατρίδα του να είναι επιτυχημένος.

Αν θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, όπως είναι διαμορφωμένη; Πολύ δύσκολα. Όλα αυτή τη στιγμή μοιάζουν εναντίον του και χρειάζεται πολύ γερό στομάχι για να αντέξει όλη αυτή την κατάσταση. Κυρίως ο ίδιος και έπειτα η ομάδα.

Οι «πράσινοι» πήραν μια νίκη ψυχολογίας απέναντι σε μια Μακάμπι με πολύ επιθετικό ταλέντο, αλλά που αμυντικά υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Προσπάθησε να είναι περισσότερο ομαδικός ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες γύριζαν τη μπάλα, έβαλε περισσότερη κίνηση, έτρεξε παραπάνω, αλλά και πάλι αμυντικά δεν έκανε αυτό που ήθελε και όταν έχασε το ρυθμό, κόντεψε να χάσει και το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη αυτή τη νίκη, κυρίως για τους παίκτες. Αυτοί παίζουν. Αυτοί έχουν ανάγκη να νιώσουν σημαντικοί. Όπως είπε σωστά ο Ράντονιτς, «συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Αυτοί κερδίζουν και ο προπονητής χάνει. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δυστυχώς, όμως… Το «hero ball» δεν μπορεί να κερδίζει πάντα…

ΥΓ: Η τελευταία φορά που αποδοκιμάστηκε προπονητής των «πρασίνων» ήταν ένας ακόμη «Πλάβι», ο Σάσα Τζόρτζεβιτς… Το DNA του Παναθηναϊκού λαού έχει χαλάσει και έχει μπολιαστεί με διχόνοια, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Να αποδοκιμάζεται κάποιος που ανήκει στο Παναθηναϊκό; Οπαδοί με DNA «πετάξτε τις φανέλες».

Όλα Πράσινα.