Ο Γιώργος Χελάκης σχολίασε την τακτική του Φατίχ Τερίμ στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στην «SportDay»:

«Είναι δύσκολο να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα, λέει η παροιμία. Ο Τερίμ ήρθε στην Ελλάδα με ολόκληρο το… πακέτο που τον συνοδεύει. Στα 70 και βάλε χρόνια του ο Τούρκος έχει διαμορφώσει συνήθειες και ιδιοσυγκρασία… Ανάλογα με το παιχνίδι που έχει μπροστά του, αλλάζει την ομάδα. Αλλάζει παίκτες, θέσεις σε παίκτες, διατάξεις. Δύσκολο να τον ψυχολογήσεις με τα δικά μας μέτρα, να τον κατανοήσεις. Ό,τι ακριβώς κάνει στα μέρη μας, το έκανε χρόνια στην Τουρκία κι όπου αλλού δούλεψε.

Είδε ότι παίζοντας με δύο φορ θα πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ και θα τον περιορίσει σε παθητικό ρόλο. Αν ο Μπράντον Τόμας κέρδισε τρεις κόντρες, ξεκινώντας πίσω απ’ το κέντρο και φτάνοντας μέχρι τη μεγάλη περιοχή του Ντραγκόφσκι, χωρίς να τον σταματήσει κανείς, έστω με φάουλ, δεν είναι ευθύνη του προπονητή. 

Να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε και τι του καταλογίζουμε. Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός “πνίγει” τον ΠΑΟΚ και πολιορκεί για περίπου ένα ημίχρονο, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες, ενώ έχει ισοφαρίσει με τον Μπερνάρντ. Το σχέδιό του σε γενικές γραμμές αποδίδει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα είχαν εξελιχτεί τα πράγματα αν ο τραυματισμός του Σπόραρ δεν τον υποχρέωνε ουσιαστικά ν’ αλλάξει σχηματισμό.

Μία λάθος αντίδραση του Βαγιαννίδη στην… κάθοδο του Τόμας, του χάλασε τον σχεδιασμό. Το απρόοπτο είναι μέσα στο παιχνίδι. Η σκέψη του Τερίμ δεν ήταν εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, όσο κι αν ο Τούρκος τεχνικός το έχει συνήθειο ν’ ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα. Το παιχνίδι χάθηκε διότι ο Βαγιαννίδης δεν έκανε φάουλ στον Τόμας κι ο Τσέριν στον Μεϊτέ, στη φάση του δεύτερου γκολ».

Όλα Πράσινα.