Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε ξανά για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό κι εξήγησε γιατί θεωρεί ότι βρέθηκε στο στόχαστρο του «Τριφυλλιού».

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «sportsfeed»:

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσατε αφορούσε στην γενικότερη κατάσταση του ΟΑΚΑ. Βρίσκεται τώρα η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση στην κατάσταση που θέλετε;

«Έγιναν πάρα πολλές παρεμβάσεις στο εγκαταλελειμμένο στην μοίρα του ως το 2019 ολυμπιακό συγκρότημα. Και πανθομολογούμενα, αλλάξαμε την όψη του ΟΑΚΑ με αυτές τις συντηρήσεις και την φροντίδα από την διοίκηση και τους εργαζομένους, που τους ευχαριστώ. Προφανώς, δεν φτάνουν και γι’ αυτό είναι σε εξέλιξη η ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, με πόρους 54 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και σχεδόν άλλα τόσα από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, συνέργειες με την Περιφέρεια, με την αγορά, με ιδιώτες κτλ.

Η Lamda πχ, ανταποδοτικά για τον Άγιο Κοσμά, ανέλαβε και ολοκλήρωσε το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου με 11 πλέον πισίνες, ξεκίνησε ο προέλεγχος των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, όπου δεν έχει αλλάξει ούτε βίδα από το 2004, τρέχουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός από την περιφέρεια Αττικής για την αντικατάσταση όλων των ελαστικών ταπήτων στίβου και τις μονώσεις στις οροφές, παραχωρήθηκαν προς αξιοποιήση το κλειστό γυμναστήριο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και με διαγωνισμό τα τένις για να αναβαθμιστούν πλήρως. Επιπλέον, τα κτήρια των ξενώνων θα ανακατασκευαστούν και θα αποδοθούν ξανά στους αθλητές, θα δημιουργηθούν ολυμπιακές πίστες αναρρίχησης κτλ. Το ΟΑΚΑ είναι εθνικό τοπόσημο και θα ξαναλάμψει άμεσα!».

Γιατί βρεθήκατε στο στόχαστρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός; Για το ΟΑΚΑ ή έπαιξε ρόλο και η αλλαγή διοίκησης στην ΕΟΚ;

«Οι αλλαγές όταν ενοχλούν, ενοχλούν διότι ξεβολεύουν τους βολεμένους. Οι αλλαγές στις Ομοσπονδίες, πόσο δε σε εκείνες που για δεκαετίες είχαν τις ίδιες διοικήσεις, μόνο αέρα ανανέωσης και ανάπτυξης μπορούσαν να φέρουν κι έφεραν. Άλλωστε, αλλαγές ή μη, αυτό το αποφάσισε δημοκρατικά και διάφανα η βάση κάθε αθλήματος, τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία του.

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έπρεπε ο «γενικός» νόμος που ψηφίσαμε με χαρά να εξειδικευτεί έτσι στην σύμβαση, ώστε να διαφυλάσσονται ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του δημοσίου και όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ικανοποιώντας παράλληλα και τις λογικές -και μόνο- απαιτήσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Κι αυτό κάναμε. Το ΟΑΚΑ δεν είναι περιουσία μου, για να το κάνω ό,τι θέλω ή όπως θέλει ο κ. Γιαννακόπουλος. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, το δήλωνα άλλωστε. Κι όντως βρέθηκε και διασφαλίστηκαν ισότιμα όλων των πλευρών τα συμφέροντα».

Όλα Πράσινα.