Στην Πολωνία υποστηρίζουν πως στην συμφωνία για τον δανεισμό του Πούχατς στον Παναθηναϊκό υπάρχει ρήτρα ύψους 3 εκ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε πλήρη συμφωνία με Ουνιόν Βερολίνου και Τιμοτέους Πούχατς, προκειμένου ο Πολωνός μπακ να έρθει σήμερα στην Αθήνα και να αποτελέσει την πρώτη προσθήκη της ομάδας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Πούχατς θα ανήκει στο «Τριφύλλι» μέχρι το τέλος της σεζόν με την μορφή του δανεισμού, με τους Πολωνούς πάντως να κάνουν λόγο για ύπαρξη ρήτρας ύψους 3 εκ. ευρώ στην συμφωνία.

Αυτή φυσικά δεν είναι υποχρεωτική για τον Παναθηναϊκό και μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιωθεί, με τους «πράσινους» πάντως να έχουν από το φινάλε της σεζόν -κι ενόψει της επόμενης- τον Γκάνεα, στον οποίον ποντάρει πολλά ο Γιοβάνοβιτς.

Το Who is Who

Ο 23χρονος Πολωνός ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Φαλούμπαζ και το 2013 «μεταπήδησε» στην Λεχ Πόζναν, στην οποία έμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2021, καταγράφοντας 82 συμμετοχές με 7 γκολ και 12 ασίστ με την πρώτη ομάδα και 38 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ με την δεύτερη.

Ενδιάμεσα είχε δοθεί δανεικός στην Σοσνόβιετς και την Κατοβίτσε, έχοντας αθροιστικά 44 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ και επιστρέφοντας διαρκώς στην ομάδα του.

Τον Ιούλιο του 2021 η Ουνιόν Βερολίνου έβγαλε από τα ταμεία της 2.5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και με την γερμανική ομάδα ο Πούχατς έχει παίξει 10 φορές, με απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ. Πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τραμπζονσπόρ, όπου «έγραψε» 13 συμμετοχές.

Σε εθνικό επίπεδο είναι 12 φορές διεθνής με την Πολωνία και έχει περάσει από όλα τα μικρά κλιμάκιά της.

Όλα Πράσινα.