Ο λόγος που έχει καθυστερήσει το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης έχει να κάνει με το αυξημένο κόστος για τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Είναι δεδομένο πως η Διπλή Ανάπλαση το τελευταίο διάστημα είχε «παγώσει» και δεν υπήρχαν εξελίξεις, κάτι που αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα, ώστε το έργο να μπει και πάλι στις… ράγες και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει νέο γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που παρατηρήθηκε αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει με το κόστος για τον καθαρισμό του οικοπέδου, το οποίο τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 5 εκ. ευρώ τα οποία είχαν υπολογιστεί και για τα οποία είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2023.

Ο όγκος των υλικών που πρέπει να φύγουν από την περιοχή είναι σαφώς μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις, το κόστος φυσικά είναι ανάλογα αυξημένο και έτσι θα υπάρξει τροποποίηση του διαγωνισμού, κατεύθυνση προς την οποία κινούνται όλοι εμπλεκόμενοι.

Το βήμα αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο για να… ξεκλειδώσει το όλο πρότζεκτ και να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις στην περιοχή του Βοτανικού.

Όλα Πράσινα.