Με επίσημη δήλωσή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Μετά την ιστορική υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:«Η σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ υπογράφτηκε. Είναι πια γεγονός. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται, είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που και λέγονται και γίνονται. Αρκεί να έχεις θέληση και πάθος. Και κυρίως να μην δέχεσαι την ήττα. Ο στόχος να αποκτήσει το δικό του σπίτι ο Παναθηναϊκός, η καλύτερη ομάδα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ήταν προσωπικό στοίχημα. Ήταν από τα πράγματα για τα οποία είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή και δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει πράξη. Όχι μόνο για το μεγαλείο και την Ιστορία του Συλλόγου, αλλά για το δίκαιο. Κι όποιος έχει μαζί του τους πολεμιστές που λέγονται δίκιο και αλήθεια, δεν χάνει ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πια το δικό του σπίτι. Το ΟΑΚΑ. Το «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ». Εδώ όπου γράφτηκε η Ιστορία. Εδώ όπου γράφεται και θα γράφεται Ιστορία. Με χρυσά γράμματα. Όπως ξέρει αυτή η ομάδα.

Για να συμβεί αυτό περάσαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα. Υπερπηδήσαμε όλα τα εμπόδια. Όσα και αν μας έβαζαν. Με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Εχθροί και… φίλοι. Απέτυχαν. Γιατί είχαν μαζί τους το ψέμα και το άδικο. Ήταν και είναι νάνοι μπροστά στο μέγεθος του Παναθηναϊκού…

Το ιδανικό θα ήταν να συστεγαζόταν όλος ο Σύλλογος στον Βοτανικό, όμως ακόμη κι έτσι βλέποντας ότι αυτό το πλάνο προχωρεί, νιώθω ικανοποίηση έχοντας βάλει το δικό μου λιθαράκι, ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Ο Παναθηναϊκός έχει πια το δικό του σπίτι. Κι αυτό σημαίνει πολλά. Τόσο σε επίπεδο προοπτικών όσο και για την αξία της ΚΑΕ. Ένα ήδη σπουδαίο Brand Name γίνεται πια όχι απλά ελκυστικό, αλλά το πιο ελκυστικό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάπου εδώ, θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και κυρίως τον Πρωθυπουργό για το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης. Γιατί στην Ελλάδα πολλές φορές ακόμη και το αυτονόητο απαιτεί προσπάθεια χρόνων, για να γίνει πράξη και η παραχώρηση του ΟΑΚΑ έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί…μερικές κυβερνήσεις πριν.

Ο δρόμος, ωστόσο, για να γίνουν πραγματικότητα οι θετικές προοπτικές δεν είναι εύκολος. Το ΟΑΚΑ σήμερα είναι ζημιογόνο, κουβαλάει συμβάσεις που είναι σε ισχύ, καθώς και δωρεάν παραχωρήσεις, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία της ΕΟΚ. Για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε, χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Χρειάζονται πολλές και μεγάλες επενδύσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει πια το δικό του σπίτι. Και το σπουδαιότερο είναι πως πετύχαμε τον στόχο μας χωρίς να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω σε θέματα αρχών και κυρίως χωρίς να υποθηκεύσουμε την Ιστορία μας.

Και από αυτό το δικό του σπίτι θα ξεκινήσει την αντεπίθεση, ώστε να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει και αγωνιστικά. Στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το μπάσκετ αλλάζει, η Ευρωλίγκα αλλάζει… Πληρώσαμε την επανάστασή μας, τον αγώνα μας για το δίκαιο πολύ ακριβά σε όλα τα επίπεδα. Σε χρήμα και νίκες. Στείλαμε τον Μπερτομέου σπίτι του… Κάποιοι μίλησαν για δικαίωση. Δεν είναι. Θα ήταν, αν παίρναμε πίσω τις νίκες που μας στέρησαν, τις προκρίσεις και ενδεχομένως τα τρόπαια… Και φυσικά τα χρήματα από το ανελέητο κυνήγι, επειδή φώναζα την αλήθεια. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τα πρόσφατα επεισόδια στο Ρεάλ-Παρτιζάν -κι όχι μόνο- πια αποδεικνύουν την εμπάθεια και τους πραγματικούς σκοπούς του καθεστώτος Μπερτομέου προς το πρόσωπό μου: Έπρεπε να σωπάσω ή να εξοντωθώ. Ούτε το ένα ούτε το άλλο πέτυχαν.

Με τη νέα διοίκηση νιώθω ότι υπάρχει διάθεση να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κι επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, μαζί με τον κόουτς Αταμάν, τον πιο πετυχημένο προπονητή στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει αυτά που του στέρησαν, διπλά και τριπλά. Θα νικήσουμε όποιον μπει στον δρόμο μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και θα στείλουμε σπίτι του, όποιον σκεφτεί να μας αδικήσει…

Αυτό να το ακούσουν όλοι. Εχθροί και φίλοι. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ως εδώ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πια το δικό του σπίτι…

Δεν έχει, όμως, πια ταβάνι στα όνειρά του. Θα το δείτε σύντομα. Εχθροί και φίλοι…

Ευελπιστώ δε ότι το ΟΑΚΑ θα έχει τον  σεβασμό όλων μας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα το αντιμετωπίσει σαν το σπίτι του. Είναι πια το σπίτι μας. Το σπίτι του Παναθηναϊκού μας.

 Το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διαμόρφωση και τη διαχείριση του γηπέδου το λεπτομερές πλάνο για το μέλλον του ΟΑΚΑ, καθώς και τα στάδια της αναμόρφωσής του σε εικόνες».

Όλα Πράσινα.