Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την σωστή απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και κάνει τις προβλέψεις του για τις αποχωρήσεις.

Και κάπως έτσι, μπορεί να πέρασε μια ολόκληρη δεκαετία, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε την καλύτερη απόφαση που μπορούσε να πάρει.

Πολλοί δυσαρεστήθηκαν από το γεγονός ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς συνεχίζει στα «πράσινα», ωστόσο ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα την… πληρώσουν οι παίκτες και όχι ο προπονητής.

Άραγε, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν κάποτε είχε γίνει το ίδιο και με την περίπτωση Πασκουάλ;

Η διοίκηση άργησε λίγο, αλλά πήρε την καλύτερη απόφαση ή καλύτερα την πιο σωστή απόφαση. Το «καλύτερη» μένει να φανεί στο τέλος της σεζόν.

Όπως και να ‘χει, αυτό είναι ένα καλό μήνυμα στήριξης από την πλευρά της διοίκησης. Οι προπονητές, βλέποντας το πώς ενήργησε αυτή τη φορά, είναι δεδομένο πως θα αρχίσουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό διαφορετικά. Έναν Παναθηναϊκό, που έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές προπονητές ελέω συγκεκριμένων ηττών ή συνεχόμενων κακών εμφανίσεων.

Πάμε όμως στους παίκτες. Οι «πράσινοι» έχουν αρκετούς ξένους και πολλούς Έλληνες που παραμένουν ανενεργοί. Από την πλευρά των ξένων, ο Άντριους είναι εκτός εδώ και πολύ καιρό, ο Γκριγκόνις αδυνατεί να βρει ρυθμό παίζοντας μόνο στην Ευρώπη και μάλιστα πολύ λίγα λεπτά, ενώ ο Γκουντάιτις εξαιτίας του ντεφορμαρίσματός του είναι από τους παίκτες που φαίνονται στα μάτια πολλών ως αυτός που μεταξύ άλλων θα μπορούσαν να αποτελέσουν παρελθόν.

Γιατί ο Γκριγκόνις;

Αν για τον Άντριους είναι προφανές, για τον Λιθουανό τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Πληρώνει τον σχεδιασμό και το γεγονός ότι στη θέση του βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί παίκτες!

Στη θέσεις «2-3» μπορούν να αγωνιστούν οι Λι, Άντριους, Μποχωρίδης, αμφότεροι οι αδερφοί Καλαϊτζάκη, ο Πονίτκα, ο Μπέικον. Μαζί με τον ίδιο, μιλάμε για οχτώ αθλητές!

Δεδομένου, λοιπόν, ότι πρόκειται για ξένο, θα μου φανεί περίεργο ο ίδιος να δεχτεί να είναι ο έβδομος ξένος, αφού ο Πονίτκα μοιάζει απαραίτητος και δεν υπάρχει καμία συζήτηση για Μπέικον.

Για τον Γκουντάιτις τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα. Ο Λιθουανός δεν παίρνει το χρόνο και το ρόλο που θέλει. Αμυντικά δεν δίνει στο Ράντονιτς αυτό που ζητάει, ενώ επιθετικά δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Σίγουρα σε άλλη ομάδα με άλλο ρόλο, μπορεί να φανεί περισσότερο.

Τι παίκτη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός;

Αρχικά, να διαμοιραστούν καλύτερα οι ρόλοι. Χρειάζονται επειγόντως Έλληνες γκαρντ που να μπορέσουν να δώσουν πράγματα άμεσα. Μιλάμε φυσικά και για τις δύο θέσεις. Προφανώς δεν γίνεται να ξηλωθεί το ρόστερ, αλλά είναι απαραίτητος ένας Έλληνας point guard. Να παίξει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης εκεί, ώστε να ανοίξει χώρος για τους υπόλοιπους; Ίσως. Να πάρει χρόνο ο Μποχωρίδης; Έχει παίξει τη θέση.

Σίγουρα, όμως, αφοί Καλαϊτζάκη, Πονίτκα, Μπέικον και Γκριγκόνις δεν γίνεται να χωρέσουν στο «2-3», κυρίως λόγω χαρακτηριστικών.

Όπως και να ‘χει, ο Πάρις Λι λειτουργεί πολύ καλύτερα ως combo, παρά ως καθαρός PG, άρα σίγουρα μια προσθήκη ενός παίκτη εκεί θα βοηθούσε.

Αντικατάσταση του Ουόλτερς; Εφόσον δεν είναι Βιλντόζα ή Καμπάτσο, δεν θα ήταν καλή ιδέα. Ο Αμερικανός περνάει ντεφορμάρισμα, αλλά ειδικά ο Ράντονιτς γνωρίζει καλύτερα από το καθένα την αξία του.

Χώρος στο Μαντζούκα πίσω από τον Ουίλιαμς ανεξαρτήτως αν παίζει καλά ή άσχημα. Ο Λευτέρης είναι ένα τεράστιο prospect για τους «πράσινους» και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Αθλητικός ψηλός πίσω από τον Παπαγιάννη. Αν είναι «4-5άρι» ακόμη καλύτερα για να κλείσει αυτή η τεράστια αμυντική τρύπα, αλλά και το κενό στα ριμπάουντ. Αν είναι ο Μήτογλου ακόμη καλύτερα για να ανοίξει μια ακόμη θέση ξένου.

Όλα Πράσινα.