Το σύνθημα για την επέλαση του «Εξάστερου» στο Final-8 του Κυπέλλου που ξεκινάει σήμερα, έδωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Ο γκαρντ του «Τριφυλλιού» μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ για το Final-8 και τους στόχους του Παναθηναϊκού, καθώς και την σημασία της ένταξης του ΟΠΑΠ Τελικού Κυπέλλου Γυναικών στο τετραήμερο.

Αναλυτικά:

Πιστεύεις ότι το Final 8 μετά και την περσινή πρώτη εμπειρία είναι ένας θεσμός που βοηθά το μπάσκετ;

«Θεωρώ πως ναι, καθώς δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον θεσμό. Οι εφτά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε».

Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να προχωρήσετε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης;

«Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Έχει νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Όλοι οι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των ομάδων που αλλάζουν προπονητή. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι ώστε να τα καταφέρουμε».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας στο Final 8;

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού AKTOR δεν μπορεί παρά να είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να πάρουμε τρεις νίκες και να κερδίσουμε το Κύπελλο».

Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το γεγονός ότι διοργανώνεται φέτος παράλληλα με το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών;

«Για το μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, όπως είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στην Κρήτη. Είναι ένα νησί το οποίο αγαπά το μπάσκετ και το έχει αποδείξει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Ηράκλειο αυτό το τετραήμερο».

Όλα Πράσινα.