Ο Νίκος Καρέλης μίλησε για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την αποχώρησή του από την ομάδα.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «sport-fm.gr»:

«Μετά την Άμκαρ είχα μπει στη διαδικασία ότι “κατεβαίνω Ελλάδα για διακοπές αλλά κάτι βλέπω, κάτι γίνεται”. Ο μάνατζέρ μου, ο Χρήστος Γάτσης, ήξερε πως ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε σε άλλο πρότζεκτ και πως ήταν σημαντικό να πάω εκεί. Ο νέος προπονητής της Άμκαρ μας είχε δώσει το ΟΚ, σε εμένα και άλλους δύο ξένους παίκτες να φύγουμε αν θέλαμε.

Την πρώτη φορά που έμαθα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, έπαιζα μπόουλινγκ, με παίρνει ο μάνατζερ τηλέφωνο και μου λέει “Νίκο, πρέπει να σου πω”. Βγήκα έξω λοιπόν, μου είπε και εγώ… έμεινα. Γυρίζω μέσα, με βλέπει η γυναίκα μου μού λέει “τι έπαθες”, σου λέει κάτι έγινε. Της λέω αυτό κι αυτό. Και μου λέει “και είσαι έτσι”; Είχα πάθει σοκ».

Για την πρώτη του χρονιά στο «Τριφύλλι»:

«Ήταν πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα να παίρνω χρόνο συμμετοχής και να παίρνουμε το Κύπελλο στην πρώτη μου χρονιά. Τελείωσε η σεζόν και το χαμόγελο δεν έφευγε από το πρόσωπό μου. Είχα μπει στην προεπιλογή της Εθνικής για τη Βραζιλία, εντάξει δεν με πήραν, ΟΚ, αλλά την επόμενη χρονιά κλήθηκα».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια:

«Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα έπαιζε η PSV, πόσο γρήγορα άλλαζαν την μπάλα και πρέσαραν οι παίκτες της. Αλλά κι εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε».

Για την πώλησή του στην Γκενκ:

«Από το καλοκαίρι είχε έρθει η Γκενκ με προσφορά καλύτερη από εκείνη που με απέκτησε τελικά τον χειμώνα. Εμείς παίζαμε τότε προκριματικά στην Ευρώπη οπότε στον Παναθηναϊκό δεν μπήκαν στη διαδικασία να το σκεφτούν και πολύ.

Κι εγώ τότε δεν το σκεφτόμουν και τόσο πολύ, ήμουν στον Παναθηναϊκό, ήμουν ένας από τους πρωταγωνιστές. Τον Δεκέμβριο ήρθε πάλι η Γκενκ, με παρακολουθούσε, είχε έρθει με λιγότερα χρήματα. Η ομάδα τα χρειαζόταν τα χρήματα γιατί είχαμε αποκλειστεί από την Καμπάλα. Ήταν σοκ, και για μας, δεν το περιμέναμε, στενοχωρήσαμε πολύ κόσμο».

Όλα Πράσινα.