Ο βοηθός του Ίβιτσα Όσιμ στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Παναγιωτάκης, αποκάλυψε ότι η οδός Ζβόρνικ, όπου βρίσκεται το γήπεδο της Ζελιέζνιτσαρ, μετονομάστηκε σε λεωφόρο Ίβιτσα Όσιμ!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Η οδός Ζβόρνικ στην οποία βρίσκεται το γήπεδο της Ζελιέζνιτσαρ στο Σαράγιεβο μετονομάστηκε σε λεωφόρο Ίβιτσα Όσιμ! Ως γνωστό ο θρυλικός Ίβιτσα Όσιμ ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Ζελιέζνιτσαρ και στην συνέχεια αγωνίστηκε στις Στράζμπουρ, Βαλενσιέν και Σεντάν στη Γαλλία ενώ φόρεσε 16 φορές την φανέλα της Εθνικής Ομάδας της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και πέτυχε 8 τέρματα!

Ως προπονητής οδήγησε την Εθνική Γιουγκοσλαβίας στην μεγαλύτερη επιτυχίας της κατακτώντας την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1990 στην Ιταλία χάνοντας στον ημιτελικό στα πέναλτι από την Αργεντινή του Μαραντόνα!

Διετέλεσε προπονητής της Παρτίζαν του Παναθηναϊκού της Στούρμ της Τζεφ Γιουνάιτετ καθώς και εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας! Όταν πέρυσι είχα επισκεφθεί το Σαράγιεβο για την κηδεία του τεράστιου αυτού δάσκαλου του σύγχρονου ποδοσφαίρου είχαν ήδη αρχίσει να ωριμάζουν οι σκέψεις για την μετονομασία κάποιας οδού σε Λεωφόρο Ίβιτσα Όσιμ!

Είμαι πολύ περήφανος που διετέλεσα βοηθός και διερμηνέας του στον Παναθηναϊκό!».

Όλα Πράσινα.