Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι μίλησε για το επερχόμενο «αιώνιο» ντέρμπι και την σημασία που έχει για τους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ:

«Κάθε παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι το πιο κρίσιμο της σεζόν οπότε ναι, θα έλεγα ότι είναι το πιο κομβικό” απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το κατά πόσον το ντέρμπι που ακολουθεί στο φαληρικό στάδιο είναι το πιο κρίσιμο όλης της περιόδου μέχρι τώρα.

Ελπίζω ότι θα είναι η χρονιά μας στο Πρωτάθλημα. Χάσαμε δύο τρόπαια από τον Ολυμπιακό και ελπίζω το πιο σημαντικό (σ.σ Πρωτάθλημα) να έρθει σε εμάς.

Η ομάδα είναι φτιαγμένη για το Final-4 και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Πάντα υπάρχει πίεση για να κερδίσεις τα παιχνίδια. Να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλή θέση στην Euroleague και την κορυφή της Ελλάδας όπως είμαστε τώρα, αυτός είναι ο στόχος».

Για την υποστήριξη που λαμβάνουν οι παίκτες και την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Αγαπάμε το κοινό μας. Μετά από κάθε παιχνίδι πανηγυρίζουμε μαζί τους. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα. Είναι κάτι σαν έκτος παίκτης για εμάς. Όταν ο αντίπαλος δει το ΟΑΚΑ και τους οπαδούς μας, απλά δεν μπορεί να παίξει».

Για τη συμβουλή που του δίνει ο Αταμάν: «Να μην κάνω χαζά φάουλ».

Για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε ειδικά αφού χάσαμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Αυτός που θα είναι πιο πεινασμένος θα το κερδίσει. Αυτά τα παιχνίδια διαφέρουν από τα υπόλοιπα σωματικά και πνευματικά».

Για τους στόχους του: «Θα ήθελα να στεφθώ πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Αγαπώ τους συμπαίκτες μου και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού».

Όλα Πράσινα.