Ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπολόνια και μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα πήρε πανηγυρική νίκη με 79-81 χάρη σε buzzer-beater του Ναν, «αγκαλιάζοντας» την δεύτερη θέση.

Βίρτους Μπολόνια (Μπάνκι): Μπελινελι, Παγιόλα, Ντόμπριτς, Σενγκέλια, ΝτάστονΠαναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, ΛεσόρΤα δεκάλεπτα: 16-28, 39-51, 59-65, 79-81

Ο «Εξάστερος» είδε τον Γκραντ να μπαίνει… καυτός στο παρκέ και να τον οδηγεί στο σκοράρισμα, έχοντας στο ξεκίνημα συμπαραστάτη τον Μάριους Γκριγκόνις. Οι δύο παίκτες του «Τριφυλλιού» σκόραρνα για το 3-4, ενώ με τρίποντο του Αμερικανού και καλάθι του Λιθουανού ήρθε το 7-9. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όμως με τρίποντο του Σλούκα και δύο ακόμα μακρινά σουτ του Γκραντ οι παίκτες του Αταμάν «ξέφυγαν» με 11-18. Το αρνητικό ήταν τα 3 γρήγορα φάουλ του Γκριγκόνις, που τον έστειλαν στον πάγκο, με τους «πράσινους» πάντως να συνεχίζουν απτόητοι και με τρίποντα από Μήτογλου και Σλούκα να φτάνουν στο 13-24 (έχοντας ήδη 6/6 πίσω από τα 6.75μ.). Ο Γκραντ συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι και από την γραμμή των βολών, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 16-28 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπολόνια άρχισε σταδιακά να βρίσκει κι αυτή ευστοχία από μακριά, όμως το «Τριφύλλι» βρισκόταν σε καταπληκτική βραδιά και διατηρούσε άνετα το προβάδισμα. Ναν και Λεσόρ σκόραραν από κοντά, ενώ ο Σλούκας με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 19-34 και ανάγκασε τον Μπάνκι να καλέσει τάιμ άουτ. Το τρίποντο του Χουάντσο έστειλε την διαφορά στους 17 (22-39), με τους Ιταλούς να βρίσκουν κάποια μακρινά σουτ, αλλά τον Ναν με δύο καλάθια και ένα τρίποντο να «γράφει» το 32-48. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα ακόμα μικρό σερί, αλλά Σλούκας και Μήτογλου το «έσπασαν», με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 39-51, έπειτα από… τουλάχιστον τραβηγμένο αντιαθλητικό που χρεώθηκε στον Λεσόρ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τα τρίποντα δεν έμπαιναν για το «Τριφύλλι», με τους Λεσόρ και Μήτογλου να είναι αυτοί που έδωσαν αρχικά πόντους και έφεραν το σκορ στο 42-55. Κάπου εκεί όμως ήρθε το σερί της Μπολόνια, η οποία μείωσε στους 6 (49-55) με συνεχόμενα εύστοχα σουτ, για να έρθει το τρίποντο του Σλούκα να δώσει… ανάσα στους «πράσινους». Το πρόβλημα βέβαια δεν λύθηκε, με την ιταλική ομάδα να πλησιάζει ξανά σε 53-58, για να έρθει ο Γκριγκόνις αυτή την φορά να σκοράρει πίσω από τα 6.75μ. (53-61). Το ματς είχε γίνει… ροντέο, με τον Σλούκα να σκοράρει buzzer-beater για το 55-63, τον Λεσόρ να χάνει δύο πολύτιμες βολές αλλά στην συνέχεια να καρφώνει εμφατικά και τελικά το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 59-65.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γρήγορο 5-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά ο ΜΥΘΙΚΟΣ Σλούκας πέτυχε φοβερό καλάθι κι αμέσως μετά πήρε το επιθετικό του Χάκετ, για να έρθει το 64-69 του Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός έπαιξε με την σειρά του σπουδαία άμυνα κι ανάγκασε τον Χάκετ σε λάθος, όμως ο Χουάντσο έκανε airball σε προσπάθεια για τρίποντο. Τελικά 5:30 πριν το φινάλε ο Λούντμπεργκ ισοφάρισε σε 69-69, ενώ ο Σενγκέλια έβαλε μπροστά την ομάδα του (71-69). Ο Ναν βρήκε «τεράστιο» τρίποντο για το 71-72, ενώ με ατομική ενέργεια έφερε την διαφορά στους 3 και ανάγκασε τον Μπάνκι να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μπελινέλι ισοφάρισε από μακριά, με τον Ναν να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στα 2:07′ πριν το φινάλε. Η Μπολόνια προσπέρασε, με τον Σλούκα να πηγαίνει στην γραμμή των βολών και να «γράφει» το 76-76. Η άμυνα βγήκε, όμως ο Γκριγκόνις αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, με την Μπολόνια να κάνει το 79-76 με τον Ντόμπριτς. Ο Ναν αστόχησε κι αυτός σε προσπάθεια για 3, όμως ο ΦΟΒΕΡΟΣ Γκριγκόνις πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε γκολ-φάουλ, ισοφαρίζοντας σε 79-79 στα 32.6″ από την λήξη. Η ιταλική ομάδα αστόχησε στην τελευταία της επίθεση, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να βρίσκει buzzer-beater νίκης με τον Ναν και να πανηγυρίζει μια αδιανόητη -όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- νίκη!

Ο Κώστας Σλούκας προσέθεσε άλλη μια ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ εμφάνιση στο ενεργητικό του, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον «Εξάστερο» στη νίκη. Ο αρχηγός ήταν ΑΡΙΣΤΟΣ σε όλα, σκόραρε με κάθε τρόπο, «έκοψε» τα… φτερά της Μπολόνια κάθε φορά που πήγε να πλησιάσει στο σκορ και παράλληλα έκανε σπουδαία δουλειά και αμυντικά, αποτελώντας τον αδιαφιλονίκητο MVP της αναμέτρησης.

Από τους παίκτες που πήραν λεπτά συμμετοχής, τα λιγότερα τα έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην καταπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα. Όσο βρέθηκε στο παρκέ δεν μπόρεσε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, ενώ η συνεισφορά του ήταν… πενιχρή και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Όλα Πράσινα.