Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και στάθηκε στην τραγική διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Monday FC»:

Για την διαιτησία του Νταμπάνοβιτς: «Δικαίως ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα. Τα περισσότερα λάθη ήταν εις βάρος του Παναθηναϊκού. Η διαιτησία ήταν κατώτερη στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ. Αν ήταν Έλληνας ο διαιτητής θα τον είχαν διαγράψει. Ο ξένος που θα έρθει, θα πρέπει να είναι καλύτερος από τους Έλληνες.

Αν φέρουμε έναν ξένο διαιτητή, τον φέρνουμε σωστά για να φύγει η καχυποψία, αλλά πρέπει να είναι καλύτερος. Μπορεί οι λάθος αποφάσεις του Νταμπάνοβιτς να ήταν περισσότερες από τις σωστές. Να σημειώσω ότι όλες οι μεγάλες ομάδες εναντίον των μικρών έχουν πάρει σφυρίγματα με Έλληνες διαιτητές και αυτό προέρχεται από τον φόβο που έχουν οι ρέφερι».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Είδα για ακόμη μία φορά τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύει την ΑΕΚ. Είδαμε Παναθηναϊκό σε καλύτερη βερσιόν. Πίεσε, ήταν πιο θαραλλέος στην επίθεση, έπαιξε πιο επιθετική άμυνα. Όλο το μυστικό του Παναθηναϊκού ήταν να παίξει με 3 χαφ με Τσέριν, Κουρμπέλη και Πέρεθ. Κατάφερε να πιέσει και να βγει μπροστά. Καλύτερος ο ΠΑΟ από το 1-0».

Για την ΑΕΚ: «Είδα την ΑΕΚ να κάνει άμυνα πιο πίσω. Έχω την εντύπωση ότι επηρεάστηκε από το ό,τι έφαγε αντεπιθέσεις από τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε πιεστικές άμυνες. Μην ξεχνάμε ότι παίζει με μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε από τη συμπεριφορά του, με μεγάλη ένταση. Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και έτσι η κριτική γίνεται με γνώμονα τα καλά ματς που έχει κάνει και θα είναι πιο αυστηρή. Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ή ισάξια στα ματς.

Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ματς όταν δεν είναι πολύ καλύτερη. Έχει πέσει η ένταση, έπαιζε στο 10, μοιραία κουράζεται γιατί περνά το πρωτάθλημα. Παρόλο που η ένταση έπεσε από το 10 στο 8. Η ΑΕΚ είναι σε καλό φεγγάρι παρότι έπεσε η ένταση. Βλέπω μία κούραση, θα αντέξει; Θα δούμε με κούραση να λαμβάνονται λάθιος οι αποφάσεις. Αυτός ο προπονητής μου αρέσει, μου αρέσει αυτά που βλέπω από την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αν αυτό το πράγμα η ΑΕΚ το στηρίξει, είτε φέτος είτε του χρόνου μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα».

Για το φετινό Πρωτάθλημα: «Αγωνιστικά το πρωτάθλημα είναι συγκλονιστικό, δεν ξέρω ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα; Αλλάζουν κάθε αγωνιστική. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το Πρωτάθλημα. Φέρνουμε ξένους διαιτητές γιατί υπάρχει καχυποψία και αυτή προέρχεται από το παρελθόν. Τώρα υπάρχει διακοπή λόγω Εθνικής. Πρέπει να βρούμε μία ακρή, να συμφωνήσουν οι ομάδες για τη διαιτησία, τώρα που έχουμε 15 μέρες κενό λόγω Εθνικής».

Όλα Πράσινα.