Ο Παναθηναϊκός AKTOR… πούλησε το πλεονέκτημα έδρας με ήττα στο Game 1, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει, με τον Εργκίν Αταμάν να είναι ο πρώτος που πιστεύει και… φωνάζει για την ανατροπή!

Το Game 1 των Playoffs δεν εξελίχθηκε σε καμία περίπτωση όπως ήθελε ο Παναθηναϊκός AKTOR που ηττήθηκε από τη Μακάμπι (87-91) και με το 0-1 στην πλάτη του καλείται να ανατρέψει την κατάσταση αν θέλει να βρεθεί στο Βερολίνο.

Πλέον είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα το 1-1 στο Game 2 του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια η ομάδα να πάει στο Βελιγράδι για να ξαναπάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Final-4.

Αναμφίβολα η απογοήτευση για την ήττα στο πρώτο ματς είναι τεράστια, καθώς μια πολύ μεγάλη πορεία στην κανονική περίοδο που έφερε τον Εξάστερο στη δεύτερη θέση και μαζί το πλεονέκτημα έδρας πήγε… στράφι, με την ομάδα να βάζει δύσκολα στον εαυτό της για τη συνέχεια μιας απαιτητικής σειράς.

Ωστόσο τα συναισθήματα, που εν προκειμένω είναι αρνητικά λόγω της ήττας δεν πρέπει να επηρεάσουν, όπως δεν θα έπρεπε να επηρεάσουν ακόμα και σε περίπτωση νίκης, δηλαδή  ο ενθουσιασμός να παρασύρει.

Η απογοήτευση πρέπει να γίνει πείσμα από όλους στο «πράσινο» στρατόπεδο ώστε η συνέχεια της σειράς να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με την πρεμιέρα της.

Η πίστη δεν πρέπει να εκλείψει για το αποτέλεσμα της σειράς, που δεν κρίνεται στη μία νίκη, αλλά στις τρεις και τίποτα δεν έχει τελειώσει για κανέναν μέχρι να έρθει η 3η νίκη που δίνει την πρόκριση.

Πρώτος από όλους την ανατροπή πιστεύει ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αμέσως μετά την ήττα έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να μην αφήσει κανέναν να πιστέψει πως η σειρά έχει κριθεί.

«Ό,τι και να γίνει εμείς θα πάρουμε τη σειρά. Ήρθα και υποσχέθηκα να πάω τον Παναθηναϊκό στο Final-4. Αν δεν το πετύχω, του χρόνου δε θα είμαι στην ομάδα» είπε ο Τούρκος τεχνικός αφού παραδέχθηκε πως «δεν αξίζαμε τη νίκη», με τις ατάκες του να είναι ενδεικτικές της ψυχολογίας που θέλει να περάσει σε όλους.

Ένας μετρ των mind games διαχρονικά, ο Αταμάν ποτέ δεν κρύφτηκε και δε θα το κάνει ούτε τώρα.

Προφανώς η δήλωσή του δεν είναι προμήνυμα… αποχώρησης, αλλά δήλωση σιγουριάς και πάθους για την τελική επικράτηση!

Ο προπονητής του Εξάστερου σίγουρα δεν βρίσκεται σε… συννεφάκι για να μην αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς από το break των Ισραηλινών, αλλά από την άλλη πιστεύει πρώτος από όλους ότι στο φινάλε της σειράς ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι αυτός που θα χαμογελάσει!

Οι δηλώσεις του δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά λόγια πίστης και πείσματος για τη συνέχεια και το ζητούμενο είναι να τον ακολουθήσουν και οι παίκτες του ώστε αρχής γενομένης από το Game 2 να γίνει αρχικά το 1-1 και μετά η σειρά να αρχίσει από το… μηδέν στο Βελιγράδι, όπου οι «πράσινοι» δε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κάποιο εχθρικό περιβάλλον, αλλά θα κληθούν να νικήσουν τη Μακάμπι και να πάνε εκείνοι στο Final-4!

O Εξάστερος δεν βρίσκεται πρώτη φορά… πεσμένος φέτος. Όλες τις προηγούμενες φορές αντέδρασε όταν λαβώθηκε και το ίδιο καλείται να κάνει και τώρα! Ο Αταμάν έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και άπαντες πρέπει να τον ακολουθήσουν!

Όλα Πράσινα.