Ο Στέλιος Μπιτσώρης σχολιάζει στο «Όλα Πράσινα» γιατί την Κυριακή η Λεωφόρος πρέπει να κατακλιστεί από τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά και την επόμενη μέρα της ομάδας, που είναι δεδομένο πως θα είναι καλύτερη.

Οι στιγμές που έζησε ξανά μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός τη φετινή αγωνιστική περίοδο δύσκολα θα ξεχαστούν. Θα μνημονεύονται ως το σημείο μηδέν της ολικής επαναφοράς της ομάδας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Η αφύπνιση του κοιμόμενου γίγαντα. Και σε αγωνιστικό κομμάτι και στο κομμάτι της στήριξης του κόσμου. Η πίκρα δεν φεύγει σε λίγα εικοσιτετράωρα και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Άπαντες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως τους έκλεψαν μέσα από τα χέρια αυτό το Πρωτάθλημα και γίνεται ακόμη και αυτοκριτική σε πράγματα που ίσως να μπορούσαν να έχουν γίνει αλλιώς κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Άλλωστε μόνο η αυτοκριτική και η δουλειά σε βοηθούν να εξελιχθείς και να ξεπερνάς καθημερινά τον εαυτό σου για να προχωρήσεις μπροστά.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στη Λεωφόρο για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε ένα γήπεδο που σε κάθε ματς ήταν γεμάτο ζωή, ιαχές, χαρές, άγχος και χίλια δύο συναισθήματα που προσέφεραν απλόχερα ο Γιοβάνοβιτς και τα παιδιά του. Συναισθήματα που ο κόσμος και το ίδιο το κλαμπ είχαν χρόνια να βιώσουν. Η περίοδος της εσωστρέφειας ανήκει πλέον στο παρελθόν που ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη συνθήκη, όπως θα είναι αυτή της Κυριακής, όπου θα γίνεται η απευθείας ανάθεση του τίτλου στην ΑΕΚ, όπως κάποιοι αποφάσιαν εξωαγωνιστικά, η Λεωφόρος θα πρέπει να είναι φίσκα.

Όχι για να γιορταστεί ένα Πρωτάθλημα που εντός του αγωνιστικού χώρο θα έπρεπε να καταλήξει στην καλύτερη ομάδα που δεν πήρε ούτε μισό «δώρο», αλλά για να αποδοθούν τα εύσημα σε όσους πάλεψαν κόντρα σε ολόκληρο το σύστημα που ήθελε το Πρωτάθλημα να καταλήξει στην ΑΕΚ.

Στους παίκτες που κέρδισαν όσα κέρδισαν με το σπαθί τους. Στον προπονητή που έχει πάρει τον Παναθηναϊκό από το χέρι και τον οδηγεί ξανά εκεί που ανήκει. Που έδωσε ξανά ζωή στην ομάδα, που έκανε τον κόσμο της να γυρνάει από το γήπεδο και να είναι πανευτυχής. Στον προπονητή που σέβεται το άθλημα που υπηρετεί. Ακόμη και τους αντιπάλους που τον χλεύασαν και τον συκοφάντησαν. Η Λεωφόρος πρέπει να είναι γεμάτη για όλους όσους αξίζουν το χειροκρότημα και τον σεβασμό όλων!

Τίποτα όμως δεν θα τελειώσει μετά από το κυριακάτικο standing ovation. Για την ακρίβεια από το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει το «χτίσιμο» του ευρωπαίου Παναθηναϊκού. Του Παναθηναϊκού που καλείται στην δεύτερη προσπάθεια του να μπει και πάλι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, όχι μόνο αυτής της κακόμοιρης χώρας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Από πιο δύσκολη αφετηρία αυτή τη φορά, αλλά για τα δύσκολα ήταν, είναι και θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Κανείς δεν λέει πως θα είναι εύκολο αυτή τη φορά. Το Champions League είναι ένα όνειρο που αν επιτευχθεί, δεν θα είναι απλό. Αλλά η ομάδα καλείται να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να βρει ξανά την παλιά της αίγλη και το DNA που ανέκαθεν την χαρακτήριζε.
Όλα Πράσινα.