Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός επιτέλους απέκτησε με τη βούλα το δικό του «σπίτι», με το κλειστό του ΟΑΚΑ έπειτα από χίλια κύματα κι αντιπαναθηναϊκά εμπόδια να περιέρχεται σε «πράσινα» χέρια! Η δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η νέα εποχή για τον Εξάστερο!

Ήταν δίκαιο, έγινε επιτέλους πράξη! Το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι το γήπεδο όπου ο Παναθηναϊκός έγινε Εξάστερος και το «σπίτι» που στέγασε τα όνειρα της ομάδας ώστε να γίνει η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Πλέον είναι και τυπικά στα χέρια της «πράσινης» ΚΑΕ, μετά την λυτρωτική ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ, που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποίησε την παραχώρηση του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα επόμενα 49 χρόνια… εκεί όπου ανήκει, δικαιώνοντας 100% τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Κι όμως μια υπόθεση όπου (υποτίθεται ότι) είχε «τελειώσει» ένα χρόνο πριν, με σχετικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, χρειάστηκε να περάσει από κυκεώνα κάθε είδους προβλημάτων και εμποδίων ώστε να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «κάλλιο αργά, παρά ποτέ», με τον Παναθηναϊκό να αποκτά το δικό του «σπίτι», όπου πλέον δε θα είναι «νοικάρης», αλλά ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και θα μπορεί να σχεδιάσει το παρόν και το μέλλον με εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Δεδομένα σε άλλη εντελώς διάσταση, καθώς με το ΟΑΚΑ στην κατοχή του, ο Εξάστερος μπορεί να πραγματοποιήσει την εκκίνηση της νέας εποχής, έπειτα από μια άγονη τριετία όπου έκανε βήματα προς τα πίσω, με… άλματα προς τα εμπρός και την επιστροφή του στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εξάλλου σε αυτήν ανήκει χάρη στα έξι Ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει και τον έχουν καταστήσει ως την πιο επιτυχημένη ομάδα στην εποχή του Final-4. Όσα κι αν κάνουν οι υπόλοιποι, δεν τον φτάνουν και το ΟΑΚΑ έπαιξε τον δικό του ρόλο στη γιγάντωση της ομάδας.

Επί ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου ο Παναθηναϊκός γιγαντώθηκε ειδικά από τη στιγμή που μετέτρεψε σε έδρα το κλειστό του ΟΑΚΑ και τώρα, με την επισφράγιση της ιδιοκτησίας του κλειστού ετοιμάζεται να αναγεννηθεί και να γιγαντωθεί ξανά, θυμίζοντας ξανά ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Για να φτάσουμε όμως στην ιστορική ανακοίνωση της παραχώρησης του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις 3 Μαΐου 2023, ανήμερα της επετείου του 5ου αστεριού στο Βερολίνο, τα εμπόδια ήταν πολλά, πάρα πολλά…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που «έτρεξε» από την αρχή ως το τέλος την υπόθεση της δικαιωματικής παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό κι αυτός που προσπάθησε και κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, κάθε είδους. Η κατάληξη της υπόθεσης τον δικαιώνει απόλυτα…

Εμπόδια από διάφορα αντιπαναθηναϊκά κέντρα και φορείς.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ξυπνούσε και κοιμόταν με… όνειρο να εμποδίσει την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δικαιολογίες είτε για το πάρκινγκ, είτε για ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, αρκεί να κωλυσιεργούσε το ζήτημα.

Την ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου, η οποία με πρόσχημα πως χρειάζεται το γήπεδο για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, έκανε ό,τι μπορούσε για να μπλοκάρει τη συμφωνία, έστω κι αν η παραχώρηση του ΟΑΚΑ δε θα σημάνει καμία έξωση της Εθνικής Ομάδας από αυτό.

Διαχρονικά άλλοι έβαζαν «ερυθρόλευκα» εμπόδια εις βάρος της Επίσημης Αγαπημένης και όχι ο Εξάστερος, που είναι πάντα στο πλευρό της Εθνικής.

Εσχάτως και για την ακρίβεια στο… παραένα της καθοριστικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, θυμήθηκε να βγει μπροστά για το καλό της… ξιφασκίας η ΕΟΕ του Σπύρου Καπράλου, η οποία «καρφώθηκε» με την αρχική της ανακοίνωση για το μένος της (για προσωπικούς ή και αντιπαναθηναϊκούς λόγους του προέδρου της) κατά των «πράσινων».

Όλοι αυτοί κι όποιοι άλλοι θέλησαν να βάλουν εμπόδια γνώρισαν την συντριβή, καθώς δεν απέφυγαν το αναπόφευκτο και το απόλυτα σωστό, που ήταν να περάσει το κλειστό του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό.

Πλέον, με την ανακοίνωση της παραχώρησης το μπασκετικό τμήμα του μεγαλύτερου ελληνικού Συλλόγου περνά σε νέα εποχή, καθώς η ΚΑΕ είναι το πρώτο τμήμα του «Τριφυλλιού» με δικό του γήπεδο, έτοιμο να γράψει νέες χρυσές σελίδες!

Στο γήπεδο όπου έχει γραφτεί ιστορία με χρυσά γράμματα, ανοίγουν πλέον νέα κεφάλαια, για νέες επιτυχίες, τρόπαια και… αστέρια!

Όλα Πράσινα.