Το «Όλα Πράσινα» σκιαγραφεί τον σχεδιασμό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, λίγο πριν το τέλος της σεζόν.

Γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού ασχολείται ήδη με την επόμενη σεζόν, αλλά και με το ρόστερ που θα συνθέσει η ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εν μέρει, απολύτως λογική η στάση του κόσμου (και όχι μόνο), μιας και επικρατεί μεγάλη προσμονή μετά τις εξαγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας της σεζόν 2008/09.

Παρόλα αυτά, η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι «πράσινοι» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα… τελειώσουν τη δουλειά με το Περιστέρι, θα προκριθούν στους τελικούς της Basket League κι εκεί θα διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους αναλογούν για την κατάκτηση του τίτλου.

Μπορεί να φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο η επικράτηση του «Τριφυλλιού» επί των «ερυθρόλευκων» με τα μέχρι στιγμής αγωνιστικά δεδομένα και με τα όσα έχουμε δει καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, όμως άπαντες γνωρίζουν ότι η υποχρέωση της ομάδας να κάνει τα πάντα για να στεφθεί πρωταθλήτρια είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

Συνεπώς, ναι, από τη μια ο μεταγραφικός σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο «τρέχει», αλλά από την άλλη η υπ’ αριθμόν «ένα» προτεραιότητα των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλη από τη σειρά των τελικών. Δηλαδή, το πώς η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην τελευταία ευκαιρία της να δείξει επιτέλους κάτι διαφορετικό από τα όσα έχει δείξει ως ώρας.

Και εν τέλει, στον «Εξάστερο» δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά. Η συγκέντρωση των παικτών πρέπει και οφείλει να είναι στραμμένη στους τελικούς, ενώ παράλληλα είναι ακόμη πολύ νωρίς ώστε παίκτες που ενδιαφέρουν την ΚΑΕ να πουν το «ναι» από τώρα. Κι αυτό επιβεβαιώνεται κι από τη στάση του Κέβιν Πάντερ. Βέβαια, υπάρχει κι η εξαίρεση, καθώς το «Τριφύλλι» έχει ήδη «κλείσει» έναν παίκτη για την επόμενη σεζόν. Από εκεί και πέρα, όμως, κάτι περισσότερο και πιο συγκεκριμένο για άλλες περιπτώσεις που απασχολούν, δεν υπάρχει.

Όλα Πράσινα.