Ο αρχισυντάκτης του «Όλα Πράσινα», Άρης Αντωνόπουλος, εξηγεί πως στον Παναθηναϊκό η οποιαδήποτε μεταγραφή υπαγορεύει αυτομάτως πρόσληψη προπονητή.

Όντας αρκετά δραστήριος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προέβη σε ορισμένα σχόλια, τα οποία υποδεικνύουν ότι στον Παναθηναϊκό έχουν γίνει και γίνονται κινήσεις στο παρασκήνιο ενόψει της επόμενης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η στελέχωση της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει, δίχως, όμως, να διευκρινίζει αν οι «κλεισμένοι», που αναφέρει, είναι παίκτες, στελέχη ή μέλη τεχνικού επιτελείου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν πρόκειται για παίκτες, έχει ήδη επιλεγεί και ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Χρήστο Σερέλη. Άλλωστε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Όλα Πράσινα», στο «πράσινο»… στρατόπεδο δεν πρόκειται να κουνηθεί… φύλλο αναφορικά με το ρόστερ, αν πρώτα δεν έχει τελειώσει οριστικά το ζήτημα του νέου κόουτς. Με απλά λόγια, αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει δώσει τα χέρια με τον επόμενο προπονητή του «Τριφυλλιού», μεταγραφές δεν υφίστανται ακόμη.

Δεδομένης της σιγής… ιχθύος που επικρατεί στο ΟΑΚΑ επί των παραπάνω θεμάτων, είναι λογικό κι επόμενο να μην μπορεί να αποκλειστεί το πιθανό ενδεχόμενο ο «DPG» να έχει προχωρήσει την υπόθεση προπονητή και ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν να «τρέχει» ήδη πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλωστε, κι ο ίδιος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Κοντός, υποστήριξε δημόσια ότι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν θα έχει διαρρεύσει τίποτα σχετικό επί του θέματος.

Μπορεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού να… κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» μετά τις τελευταίες εξαγγελίες Γιαννακόπουλου, ωστόσο θα πρέπει άπαντες να σεβαστούμε την επιθυμία των «πράσινων» να κινηθούν υπό άκρα μυστικότητα. Εφόσον αυτή είναι η στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος, οποιοσδήποτε θέλει το καλό του, δεν πρόκειται να δημοσιεύσει το οτιδήποτε. Ακόμη κι αν γνωρίζει κάτι, δεν θα το κάνει. Συνεπώς, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας δίνουν και… παίρνουν στα social media.

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε από πλευράς μας και μπορούμε να το καταθέσουμε στους αναγνώστες μας, είναι η ξεκάθαρη επιθυμία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δουλέψει εντατικά, στενά και σε άριστο κλίμα με ένα από τα πιο γνωστά και ισχυρά γραφεία μάνατζερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με ένα agency, λοιπόν, που έχει ελληνικές… ρίζες, τις οποίες έχει εξαπλώσει πια σε κάθε μπασκετική γωνία της γης.

Όπως είναι απολύτως λογικό, η νέα μεταγραφική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο «Εξάστερος», αρχής γενομένης από το εν λόγω γραφείο μάνατζερ, αναμένεται να αποτελέσει τομή ενόψει της επόμενης σεζόν. Και φυσικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι θα γίνουν ανάλογες κινήσεις και προς άλλα γραφεία, εξίσου αξιοσημείωτα.

Στο σύγχρονο μπάσκετ ο ρόλος των ατζέντηδων είναι κομβικός. Το έχει βιώσει στο… πετσί του ο Παναθηναϊκός τελευταία, με τις περιπτώσεις Ράντονιτς και Άντριους. Ανάλογα λάθη δεν υπάρχει διάθεση να επαναληφθούν, γι’ αυτό και η οργάνωση για την επόμενη ημέρα στο ΟΑΚΑ έχει ξεκινήσει από αυτόν τον τομέα.

Όλα Πράσινα.