Μετά την αρνητική κατάληξη της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές για την επόμενη χρονιά.

Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ δεν είναι αρκετή για να «σώσει» την φετινή χρονιά, η οποία ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες αλλά ολοκληρώθηκε με αρνητικό τρόπο, αφού όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι χάθηκαν.

Η απόφαση του Επ να αποσυρθεί πριν την έναρξη της σεζόν αποδείχθηκε… καταδικαστική, ο τραυματισμός του Ιερεθουέλο άφησε την ομάδα με έναν πασαδόρο (Κασαμπαλής), ενώ υπήρξαν και παίκτες που έπαιξαν αρκετά κάτω από τις δυνατότητές τους.

Η «επόμενη μέρα» λοιπόν θα έχει πολλές και σημαντικές αλλαγές, αφού όλοι οι ξένοι της ομάδας θα αποτελέσουν παρελθόν. Οι αιτίες δεν είναι για όλους οι ίδιες, όμως σε κάθε περίπτωση κανένας εκ των τεσσάρων φετινών ξένων δεν θα συνεχίσει στα πράσινα και μετά το καλοκαίρι.

Ο Ιερεθουέλο αποκτήθηκε… κατ’ ανάγκη λόγω της απόσυρσης του Επ, όμως υπέστη σοβαρό τραυματισμό, θα χάσει αρκετούς μήνες και δεδομένα δεν θα συνεχίσει στο «Τριφύλλι», ενώ το πιθανότερο είναι να αποσυρθεί.

Ο Ερνάντες ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας, όμως έχει μπροστά του μια «χρυσή» πρόταση από το Κουβέιτ και θα συνεχίσει εκεί. Όσον αφορά τους Κόβαρ και Ρανγκέλ, ήταν κατώτεροι των προσδοκιών και κανείς από τους δύο δεν θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος λοιπόν έχει μπροστά του το δύσκολο έργο να κάνει το rebuild όλων των ξένων του Παναθηναϊκού.

Όλα Πράσινα.