Ο Φατίχ Τερίμ επιστράτευσε τον Σαμέτ Ακαϊντίν σε δεύτερο ντέρμπι και ο Τούρκος αμυντικός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο όντας εκ των κορυφαίων κόντρα στην ΑΕΚ.

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τα πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές και ειδικότερα στα μετόπισθεν ο Τερίμ αναζήτησε λύσεις και προχώρησε σε αλλαγές.

Μία εξ αυτών ήταν η επαναφορά του Σαμέτ Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας, με τον Τούρκο αμυντικό να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μην έχοντας συμμετοχή με τους Θεσσαλονικείς, αλλά ήταν βασικός στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Στο «Καραϊσκάκη» ο Ακαϊντίν έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του έχοντας πολύ καλή απόδοση έχοντας στο πλευρό του τον Αράο, απέναντι στον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος Αγιούμπ Ελ Καμπί, ο οποίος… δεν φάνηκε καθόλου εξαιτίας και της εξαιρετικής παρουσίας του «πράσινου» αμυντικού.

Εκείνη η επιλογή βγήκε στον Τερίμ αναχαιτίζοντας τον βασικό αντίπαλο επιθετικό, ενώ το ίδιο έπραξε και τώρα, επαναφέροντας τον συμπατριώτη του για να σταματήσει τον εξαιρετικά επικίνδυνο Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ακαϊντίν είχε αντίστοιχα καλή απόδοση, έχοντας μαζί τον Γεντβάι αυτή τη φορά, όντας κυρίαρχος στις μονομαχίες όχι μόνο με τον φορ της ΑΕΚ αλλά με όποιον βρέθηκε στο… διάβα του, τελειώνοντας πολλές φάσεις και δείχνοντας πως μπορεί να είναι πολύτιμος.

Αυτό που πιστώνεται ο Τούρκος είναι πως ήταν παρών και ανάμεσα στους διακριθέντες στις δύο «πράσινες» νίκες στα Play-Offs, με την παρουσία του στην 11άδα με την Ένωση να δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να χρησιμοποιήσει τον Αράο στη μεσαία γραμμή.

Όλα Πράσινα.