Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για τον Ντέγιαν Ράντονιτς και τη δύσκολη σεζόν που πρέπει να φέρει εις πέρας ο επόμενος προπονητής.

Με την έλευση Ράντονιτς το καλοκαίρι, κανείς δεν περίμενε πως μερικούς μήνες μετά ο Παναθηναϊκός θα είχε αυτή την εικόνα και ο Μαυροβούνιος θα έφευγε από τους «πράσινους», αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Με εννιά ξένους. Με άσχημη ψυχολογία και όλα αυτά στην καλύτερη εποχή του Ολυμπιακού.

Είναι κάποια πράγματα που δύσκολα αλλάζουν. Κάθε ομάδα κάνει τον κύκλο της. Έτσι, όπως έκανε κάποτε ο Παναθηναϊκός, κάνει πλέον ο Ολυμπιακός. Και θα ξανά κάνει ο Παναθηναϊκός φυσικά, αρκεί επιτέλους να μπει ένα σωστό πλάνο και να σταματήσουν να μιλάνε «σαράντα νοματαίοι».

Οι «πράσινοι» πέρα από τα αγωνιστικά θέματα που πρέπει να λύσουν το καλοκαίρι, πρέπει να ξεκινήσουν από δύο σπουδαία πράγματα. Αρχικά, με έναν GM που να εμπνέει σεβασμό και έπειτα ένα προπονητή με εμπειρία Euroleague, που να ανήκει στην πρώτη βαθμίδα. Το αν θα το καταφέρει είναι άλλο θέμα. Το κυριότερο, όμως, είναι να υπάρχουν δύο άνθρωποι σε αυτά τα πόστα που να ξέρουν τι κάνουν και να έχουν κοινές ιδέες.

Έπειτα, ένας γενικός αρχηγός που επίσης να εμπνέει σεβασμό, τόσο στους παίκτες, όσο και στον κόσμο.

Κάπως έτσι ξεκινάνε οι ομάδες. Με πλάνο. Με έναν προπονητή που επιλέγει τους παίκτες και έναν GM που κλείνει τις συμφωνίες. Αν ο δεύτερος μπερδευτεί στα πόδια του πρώτου, τότε έχουμε θέμα.

Ποιος θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό μετά τον Σερέλη; Το ιδανικό θα ήταν ο άνθρωπος που θα τον έχει και την επόμενη χρονιά, ώστε να αρχίζει να χτίζει τις ιδέες του. Αυτό βέβαια, με την αγορά όπως έχει δομηθεί δεν είναι εύκολο.

Χρειάζεται υπομονή. Αυτό που άφησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς πίσω του είναι πολύ δύσκολο να αναδομηθεί. Τουλάχιστον να κρατηθεί ένας κορμός, ώστε να υπάρξει μια συνέχεια την επόμενη σεζόν.

Όλα Πράσινα.