Το «Τριφύλλι» παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρό στο… χωράφι των Σερρών και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη με 0-3, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως φέτος θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση του τίτλου! Βέρμπιτς, Παλάσιος και Γερεμέγεφ οι σκόρερ.

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Μορέιρα, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Διαμαντής, Στάικος, Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Τόμας, Ντανκερλούι, Άλεξιτς.

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Ούγκο, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πρόθεση να πάρει τον έλεγχο, με την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου βέβαια να μην ευνοεί την ομάδα του Φατίχ Τερίμ και γενικά το ίδιο το ποδόσφιαρο, αφού ήταν πολύ δύσκολο να στείλει κάποιος την μπάλα εκεί που σημάδευε.

Οι «πράσινοι» πάντως ήταν ορεξάτοι και η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 3′, όταν ο Βιλένα εκτέλεσε φαλτσαριστά ένα φάουλ προς την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ χωρίς να την ακουμπήσει κανένας παίκτης. Πέντε λεπτά μετά ήρθε η πρώτη τελική του «Τριφυλλιού», με τον Βέρμπιτς να την μετατρέπει σε γκολ. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σλοβένος εξτρέμ πήρε την κεφαλιά, διαμορφώνοντας το 0-1.

Με την εξέλιξη αυτή οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν κάποια μέτρα και ως αποτέλεσμα άφησαν πίσω χώρους, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά στο 20′. Ο Βιλένα συνεργάστηκε με τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος τον έβγαλε μέσα στην περιοχή με τακουνάκι, όμως το πλασέ του Ολλανδού πέρασε άουτ. Μετά από δύο λεπτά ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τα «Λιοντάρια», με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα ένα σουτ εκτός περιοχής.

Στο 28′ ο Σπόραρ έκανε ατομική ενέργεια και νίκησε κατά κράτος τον αμυντικό που τον μάρκαρε, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε κάτι ανάμεσα σε πλασέ και γύρισμα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 31′ ωστόσο το «Τριφύλλι» ουσιαστικά… σφράγισε τη νίκη, με τον Μπερνάρ να κλέβει την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και να την «σερβίρει» στον Παλάσιος, που με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2.

Η μοναδική πραγματικά καλή ευκαιρία του Πανσερραϊκού ήρθε στο 44′, όταν ο Ντανκερλούι επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και να καταλήγει άουτ. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με το «Τριφύλλι» να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σαφέστατο προβάδισμα νίκης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά έδειξε σημάδια χαλάρωσης, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να προσεγγίσουν την εστία του Λοντίγκιν, δίχως όμως να φτιάξουν κάποια «καθαρή» ευκαιρία, με το 0-2 να διατηρείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και την ομάδα του Τερίμ να παίρνει σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη κίνηση του Τούρκου προπονητή ήρθε στο 57′, με τον Κώτσιρα να αντικαθιστά τον Βέρμπιτς. Ο Έλληνας άσος μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ μετά από μόλις δύο λεπτά, όταν έκλεψε την μπάλα και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Χόβαν να πέφτει στην γωνία του και να αποκρούει. Ο Παλάσιος μάλιστα πήρε το… ριμπάουντ, αλλά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Στο 70′ ο Πανσερραϊκός εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και πήγε να επικρατήσει αναταραχή στην περιοχή, όμως ο Λοντίγκιν αντέδρασε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Λίγο μετά ήταν η σειρά του «Τριφυλλιού» να απειλήσει, με τον Χόβαν να σταματάει αρχικά την κεφαλιά του Βιλένα στο 74′ και στη συνέχεια το σουτ του Μπερνάρ, που σημάδεψε ακριβώς πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 79′ ο Σπόραρ «τσίμπησε» την μπάλα την ώρα που ο Χόβαν ετοιμαζόταν για βολές και σκόραρε, όμως ο ρέφερι υπέδειξε φάουλ και έδωσε κίτρινη κάρτα στον Σλοβένο φορ. Η απόφαση αυτή σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά, αφού ο Σλοβένος επιθετικός δεν ήρθε σε καμία επαφή με τον τερματοφύλακα και βρήκε μόνο μπάλα. Λίγο μετά, στο 84′, ο Σένκεφελντ μπήκε στην θέση του Μπερνάρ και ο Λημνιός σε αυτή του Παλάσιος.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει στα τελευταία λεπτά, με τον Ζέκα να δοκιμάζει ένα σουτ εκτός περιοχής στο 88′ και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Αμέσως μετά ο Τερίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Γερεμέγεφ και Μαντσίνι να περνούν αντί των Σπόραρ και Βιλένα.

Οι δύο παίκτες μάλιστα… συνεργάστηκαν στο 90+2′, με τον Αργεντινό να σουτάρει μετά το γύρισμα του Λημνιού και τον Σουηδό να βρίσκει την μπάλα, να την στέλνει στην άλλη γωνία και διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Το γκολ του Παλάσιος στο 31′ είναι αυτό που «σφράγισε»… οριστικά τη νίκη από πολύ νωρίς και έδωσε ασφάλεια και άνεση στους «πράσινους». Ο Βέρμπιτς είχε βάλει από μπροστά την ομάδα του και ο Αργεντινός εξτρέμ πιστοποίησε πως ο Παναθηναϊκός θα περάσει ένα άνετο και εύκολο απόγευμα στις Σέρρες.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βεργέτη, που δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην έκβαση του ματς. Στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κανένα επιθετικό φάουλ και σωστά μέτρησε, ενώ υπέπεσε σε κάποια λάθη όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, δίχως να επηρεάζει πάντως το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν σίγουρα ερωτηματικά για το ακυρωθέν γκολ του Σπόραρ, ο οποίος «τσίμπησε» πεντακάθαρα την μπάλα και δεν ήρθε σε καμία επαφή με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Όλα Πράσινα.