Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, την κουβέντα του με τον Ντέγιαν Ράντονιτς αλλά και την παρουσία του στην Ζενίτ.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Pick ‘n Roll»:

Για το πώς του ήρθε η ιδέα ότι θα παίξει στην Ελλάδα: «Έχω μια αστεία ιστορία. Μετά από το παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα τον Αύγουστο, ενώ εγώ περίμενα παρέα με τη σύζυγό μου ένα ταξί έξω από το γήπεδο, επειδή η ομάδα είχε φύγει με το πούλμαν κι εγώ είχα πει στον κόουτς ότι θα μείνω μαζί της να την προστατεύσω, ένας τύπος από τον Παναθηναϊκό, ο Νάσος, μας ρώτησε τι κάνουμε εκεί, τι περιμένουμε, είναι αργά, ότι ταξί δεν πρόκειται να έρθει.

Εμείς πηγαίναμε στο ξενοδοχείο που ήταν σε εντελώς άλλη περιοχή της Αθήνας και προσφέρθηκε να μας πάει ως την πρώτη πιάτσα των ταξί. Θυμηθήκαμε μετά, συνομιλώντας με τη γυναίκα μου πριν από μερικές εβδομάδες, πως όταν ήμασταν στον δρόμο λέγαμε ότι κάτι θα συμβεί, δεν μπορεί να τελειώσει με τέτοιον τρόπο. Είχαμε αυτό το περίεργο προαίσθημα».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πονίτκα: «Είχα το περίεργο συναίσθημα ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα μετά το φιλικό στο ΟΑΚΑ» “,”description”:”Η συνέντευξη στον Βασίλη Σκουντή και τον Ρήγα Δάρδαλη”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMS8xNS8yMC80Ml8xMF82MzczZjlhMjNmOWZkLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M5S”,”uploadDate”:”2022-11-15T20:37:38.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17kiaczo36&playlistId=v-cod5onz3us6x”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Για την συνύπαρξή του με τους πρώην «πράσινους» της Ζενίτ: «Στη Ζενίτ ήρθα οπωσδήποτε πιο κοντά στην ελληνική νοοροπία, στο πάθος, στην οργάνωση συγκεκριμένων πραγμάτων. Ο Μάνος Παπαδόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά εκεί. Όλοι ξέρουν πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Πασκουάλ με πολλές επιτυχίες εδώ στον Παναθηναϊκό.

Είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι και έκαναν πολλά για μένα. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα, χάρη και σε αυτούς. Ένιωθα αυτήν την ελληνική ενέργεια. Έμαθα πολλές ελληνικές λέξεις, όχι καλές λέξεις, άρα δεν μπορώ να τις πω. Ο Κέι Σι Ρίβερς, θυμάμαι επίσης, να μου λέει πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και ανυπομονώ να το δω και να του στείλω μήνυμα πως είχε δίκαιο».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πονίτκα: «Έμαθα πολλές ελληνικές λέξεις στη Ζενίτ, ο Ρίβερς μου είπε για το ντέρμπι των αιωνίων»”,”description”:”Η συνέντευξη στον Βασίλη Σκουντή και τον Ρήγα Δάρδαλη”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMS8xNS8yMC80OF8zNl82MzczZmIyNDk2NTQ2LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M43S”,”uploadDate”:”2022-11-15T20:46:40.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17kiaczo36&playlistId=v-cod5vk5fdpe9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Για την κουβέντα του με τον Ντέγιαν Ράντονιτς: «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν γιατί ήμουν στη Σμύρνη. Ζούσα εκεί όμως. Μετά μιλήσαμε για την ομάδα και όλη την κατάσταση. Διότι όταν πας σ’ ένα μέρος πρέπει να κάνεις πολλά, να προσαρμοστείς, να βρεις σπίτι, να πάρεις αυτοκίνητο, να μετακομίσεις και μαζί έχεις τις προπονήσεις, τις εξετάσεις, το Σούπερ Καπ. Μιλήσαμε για τη δομή και μου εξήγησε τι θέλει από μένα, επειδή είμαι από τους μεγαλύτερους παίκτες της ομάδας. Ήταν θετικά όλα».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ματέους Πονίτκα: Όσα του είπε ο Ράντονιτς με την έλευσή του στην Ελλάδα”,”description”:”Η συνέντευξη στον Βασίλη Σκουντή και τον Ρήγα Δάρδαλη”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMS8xNS8yMC80OV8zN182MzczZmI2MTM1MDUwLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M59S”,”uploadDate”:”2022-11-15T20:50:21.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17kiaczo36&playlistId=v-cod5ymo5z2kp”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Όλα Πράσινα.