Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για τον Βοτανικό, ο οποίος μπαίνει ξανά για τα καλά στις «ράγες». Επιβεβαιώθηκαν τα 115 εκατ. ευρώ για την κατασκευή!

Σχεδόν 10 μήνες μετά τις τελικές υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σήμερα έγινε ένα ουσιαστικό βήμα προκειμένου να προχωρήσουν, δυναμικά από εδώ και στο εξής, οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το βήμα αυτό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «monobala.gr», έχει να κάνει αφενός με το ποσό που «κλείδωσε» για να ολοκληρωθούν οι χωματουργικές εργασίες και αφετέρου, με την αναμενόμενη έγκριση υποβολής πρότασης για τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Το τελευταίο ήταν ένα τυπικό ζήτημα, ωστόσο το πρώτο «ξεμπλοκάρει» για τα καλά το θέμα, το οποίο είχε δημιουργηθεί εσχάτως με τις εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου στην περιοχή!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη δημοτική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 19/3, εγκρίθηκε οριστικά η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύψους 115.000.000 ευρώ, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό». Υπενθυμίζεται, ότι αυτό είναι το ποσό που έχει καθοριστεί για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό, αλλά έπρεπε να υπάρξει και μία τυπική έγκριση κι από την επιτροπή εξίσου.

Ταυτόχρονα, υπήρξε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99 ευρώ για τις «χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού-Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων».

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 19ης Μαρτίου 2024 ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις, που αφορούν και στην χρηματοδότηση έργων του ΔΑ στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ:

1) Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, στην με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/21824/508-27.02.2024 Ανακοίνωση πρόθεση χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», κωδικό πρόσκλησης 317, Α/Α ΟΠΣ: 7502, Ποσού 115.000.000,00€, που αφορά στην Πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό» προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του ΤΠΑ/ΠΠ.2) Έγκριση της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων στην με αριθμ. πρωτ.25305/21-3-2023 Πρόσκληση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων νέων έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων» ανά άξονα προτεραιότητας ως κάτωθι:2.11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ«Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (1η ΣΣΕ)» διάρκειας 4 μηνών (η διάρκεια εκτέλεσης του κύριου έργου κατασκευής είναι 36 μήνες), συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ με συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 6.863.881,99 €, (έργο που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής).

Όλα Πράσινα.