Το «Όλα Πράσινα» αποτίει φόρο τιμής στην μία και μοναδική, Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου σε ηλικία μόλις 46 ετών έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Γεννημένη στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στη χώρα μας με τη φανέλα των Βριλησσίων το 1997, πριν μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό το 2003.

Η προσφορά της στο «Τριφύλλι» ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθ’ όλη τη διάρκεια των 7 ετών που πέρασε με την πράσινη φανέλα, κατακτώντας μαζί με την ομάδα 6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδος. Επίσης, έφτασε στον τελικό του CEV Challenge Cup το 2009, ενώ ανέλαβε το ρόλο της αρχηγού του συλλόγου.

Μετά την αποχώρησή της, η Ρούξι Ντουμιτρέσκου παντρεύτηκε τον Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη (σ.σ. έχει «φύγει» επίσης από την επάρατη νόσο το 2022), και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Φίλιππο. Τα τελευταία χρόνια και μετά τον χωρισμό της, η Ντουμιτρέσκου ζούσε στη Ρουμανία, όπου διατηρούσε εκεί μία ακαδημία βόλεϊ, ενώ κατείχε και τον ρόλο του πρεσβευτή του Παναθηναϊκού στη χώρα καταγωγής της.

Όλα Πράσινα.