Το ΟΑΚΑ θα ξανανοίξει, ουσιαστικό πρόβλημα στατικότητας δεν υπήρξε ουσιαστικά ποτέ και τελικά μοναδικός ζημιωμένος είναι… ο Παναθηναϊκός!

Το ΟΑΚΑ έκλεισε για κάποιους μήνες τις πύλες του, αφού… υποτίθεται ότι υπήρχε πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα, το οποίο δημιουργούσε φυσικά κίνδυνο για τους παρευρισκόμενους.

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού ωστόσο έγινε γνωστό ότι το Στάδιο θα ανοίξει ξανά και μάλιστα στα τέλη Μαρτίου και μέσα Απριλίου θα φιλοξενήσει αγώνες και συναυλίες, δίχως φυσικά να έχει γίνει αφαίρεση του σταγάστρου, παρά μόνο κάποιων πολυκαρβονικών φύλλων από την στέγη του.

Το συμπέρασμα είναι πως το κλείσιμο του ΟΑΚΑ έγινε για προληπτικούς λόγους και δίχως να υφίσταται πραγματικός κίνδυνος, με αποτέλεσμα να μην δικαιολογείται ούτε το ακραίο μέτρο που πάρθηκε, ούτε η εισαγγελική έρευνα.

Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, μοναδικός πραγματικά ζημιωμένος είναι ο Παναθηναϊκός, που είχε δώσει ένα μεγάλο ποσό (περίπου 300 χιλ. ευρώ) για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ώστε να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Τελικά οι «πράσινοι» επωμίστηκαν το κόστος αυτό αλλά κλήθηκαν να παίξουν κόντρα σε Ρεν και Μακάμπι στην Λεωφόρο, χάνοντας τεράστια έσοδα από τα εισιτήρια, μιας και η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ είναι πολλαπλάσια, η «δίψα» του κόσμου ήταν τεράστια και το γήπεδο στα ματς με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ ήταν γεμάτο!

Όλα Πράσινα.