Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, Γιώργος Σπανέας, μίλησε για την φάση του πέναλτι στο «αιώνιο» ντέρμπι αλλά και τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στην «Δίκη στο OPEN»:

Για την φάση του πέναλτι: «Είναι καθαρή η φάση. Ήταν σε σύγχυση ο αμυνόμενος ο παίκτης του Ολυμπιακού και άπλωσε το χέρι του. Είναι καθαρή η φάση και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έγιναν οι διαμαρτυρίες».

Για την παρουσία ξένων διαιτητών: «Γιατί να έρθει ξένος διαιτητής από την ελίτ εδώ; Για να έχει καταγγελίες σε βάρος του όπως ο Δανός; Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι ο διαιτητής είναι κι αυτός μέρος του παιχνιδιού και κάνει λάθη. Τώρα με το VAR απλά πρέπει να περιοριστούν τα λάθη. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Οι Άγγλοι έκαναν 11 χρόνια για να λειτουργήσουν την επαγγελματική διαιτησία κι εμείς πάμε να το κάνουμε σε 2 μήνες. Πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΠΟ και όλων των φορέων. Αν δεν τα βρουν όλοι οι πρόεδροι μεταξύ τους, δε γίνεται. Οι 4 μπορούν να το φτιάξουν, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Αλαφούζος και ο κ. Σαββίδης. Με ένα κουμπάκι μπορούν να το αλλάξουν. Δε φαίνεται όμως να το θέλουν. Ήταν ωραίο το ντέρμπι χθες.  Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

Για τον καλύτερο Έλληνα διαιητή: «Είναι ο Παπαπέτρου και αυτό οφείλεται στην απογοήτευση του Τάσου Σιδηρόπουλου, του έριξε την ψυχολογία επειδή δεν έφτασε εκεί που περίμενε ότι θα φτάσει. Για ό,τι κολυμπούσε και ό,τι πετούσε φταίει ο Σιδηρόπουλος».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών για τα διαιτητικά λάθη”,”description”:”Οι διαιτητές είναι ένα μέρος του παιχνιδιού και θα κάνει λάθη, χωρίς να συγχωρούνται τα βαριά λάθη τώρα με το VAR, λέει ο Γιώργος Σπανέας.”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icTR5Z243ZXRpZGwvMjAyMi8xMS8wOC8wMy80MF81NV82MzY5Y2ZjNzY2M2Q5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M59S”,”uploadDate”:”2022-11-08T03:42:04.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17kiaczo36&playlistId=v-co6ln7pdvxm9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Όλα Πράσινα.