Ξένους διαιτητές μέχρι το 2028 φαίνεται πως θα έχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όπως τόνισε η εκπομπή «Δίκη στο Open», η UEFA έχει αποφασίσει την παραμονή των ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο για 5 χρόνια ακόμα, μέχρι το 2028!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πέτρος Κωνσταντινέας:

«Προφανώς προς αυτήν την κατεύθυνση πάνε γιατί δεν έχει γίνει καμιά υπεύθυνη κίνηση ώστε να μπορούν οι Έλληνες διαιτητές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κατ’ αρχήν, δεν θα υπάρχουν Έλληνες διαιτητές σε λίγο, τα «φυτώρια» τελειώσανε. Δεν έχουν τις παρουσίες που έπρεπε οι Έλληνες διαιτητές. Και στις χαμηλότερες κατηγορίες, βλέπετε ότι η Β’ Εθνική σταματάει, στην Α’ Εθνική παίζουν οι μισοί διαιτητές, υπάρχει πρόβλημα.

Δεν έχουνε την εμπειρία, τα «ένσημα», τα παιχνίδια στο να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Και δεν έχει κάνει τίποτα και η FIFA με την UEFA εδώ και είναι πρόβλημα. Φυσικά και οι παράγοντες δεν έχουν κάνει τίποτα, οι ξένοι διαιτητές είναι αναγκαστική λύση γι αυτούς. Αν μπορούσαν να τους διώξουν και τους ξένους και να σφυρίζουν οι ίδιοι, θα το κάνανε. Αυτοί δεν τα βρίσκουν με τα ρούχα τους, δυστυχώς που το λέω».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Φίλιππος Ντόβας:

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αλλά πώς μπορούμε να μιλάμε για Έλληνες διαιτητές. Βλέπετε αυτά που δέχθηκε ο κ. Μανούχος στο παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ, και βλέπουμε αν βρέθηκε ένας από την ΚΕΔ να τον στηρίξει. Όταν βλέπουμε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, στου Βόλου με τη Λιβαδειά να υπάρχουν τέσσερις ανακοινώσεις για τον διαιτητή, αυτό περνάει απαρατήρητο.

Έχετε δίκιο να λέτε ότι είναι σκέψη της UEFA για τους ξένους διαιτητές για 5 χρόνια. Αλλά ποιους διαιτητές θα έχουμε, όταν οι Ισπανοί λένε όχι γιατί στον περσινό περάσαμε γενεές δεκατέσσερεις τον Λαόθ, όταν οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Γερμανοί λένε δεν ερχόμαστε, σε λίγο θα κάψουμε και τους Πορτογάλους. Γιατί με τις δηλώσεις και τις καταγγελίες που κάνουν εδώ οι παράγοντες, κατακρίνουν τους διαιτητές και δεν θέλουν να έρχονται.

Εγώ θα τους έλεγα ότι οι ξένοι θα έρχονται αλλά να μην ξανατολμήσουν να μιλήσουν για επαγγελματική διαιτησία. Αυτό το ξεχνάνε. Γιατί όταν δεν μπορούν να το σεβαστούνε και να του έχουν εμπιστοσύνη, και να παίζει Έλληνας διαιτητής πώς θα έρθει η επαγγελματική διαιτησία;

Το θέμα είναι ότι και ξένος αρχιδιαιτητής θα υπάρχει, και ξένοι διαιτητές θα έρχονται. Αλλά λέω στους παράγοντες όταν δεν μπορούν να πετύχουν και να κάνουν αυτό που θέλουν με τις ομάδες τους, να μην ευτελίζουν τους εαυτούς τους με ανούσιες πράξεις και συμπεριφορές».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Κασναφέρης, για το αν μπορεί να υπάρξει Έλληνας αρχιδιαιτητής:

«Μπορώ να σας πω 3-4 ονόματα. Θεωρώ ότι το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών στα μικρομεσαία παιχνίδια έχει ανέβει πάρα πολύ. Οι νέοι Έλληνες διαιτητές απονέμουν δικαιοσύνη σε πολύ μεγάλο ποσοστό και με το VAR οι αλλοιώσεις είναι ελάχιστες. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι όταν παίζει η μεγάλη ομάδα με τη μικρή. Το πρόβλημα είναι οι τέσσερις μεγάλοι, μην τα βάζουμε όλα στο τσουβάλι.

Για να μπορέσει να υπάρξει Έλληνας αρχιδιαιτητής θα πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ΕΠΟ που να τρίξει τα δόντια στους τέσσερις μεγάλους και να αποφασίσει και να πει «αυτό είναι». Όταν η κάθε ΕΠΟ άγεται και φέρεται και κάθε δυο χρόνια ο πρόεδρός της παραιτείται και μπαίνει κάποιος άλλος και αυτός είναι υπό ομηρία, δεν θα μπορεί να υπάρξει. Γι αυτό πάμε στον ξένο αρχιδιαιτητή και έρχονται ξένοι διαιτητές.

Πόσες ποινές έχουν πέσει στους παράγοντες των μεγάλων για τις δηλώσεις τους για τους διαιτητές; Στον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τους γύρω τους που αυτοί κάνουν τα «κοκόρια». Εμείς τα «βατραχάκια» κάνουμε και λίγο τα «κοκοράκια». Μπορεί αυτούς τους τέσσερις να τους πει αύριο η κυβέρνηση, το κράτος, η ΕΠΟ ότι «τελειώσατε, μάγκες»; Δεν έχουν τα κότσια. Άρα θα έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή και ξένους διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια».

Όλα Πράσινα.