Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στον Παναθηναϊκό, εξηγώντας τους λόγους που οι «πράσινοι» επέλεξαν τον Εργκίν Αταμάν.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στον «bwin ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για το σεμινάριο της Euroleague στην Αττάλεια όπου θα συμμετάσχει: «Από τον πρόεδρο, Ντέγιαν Μποντίρογκα μέχρι κάθε μέλος, στόχος μας είναι η αγαθή συνεργασία για το καλό του μπάσκετ. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και από τότε που ανέλαβε ο Μποντίρογκα η συνεργασίας μας είναι πολύ καλή. Επίσης, οι προπονητές βοηθάνε πολύ στα σεμινάρια σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και η γνώμη μας μετράει πολύ».

Για το καλεντάρι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί: «Πρέπει να βρούμε ένα ενιαίο καλεντάρι, να χωρά όλες τις διοργανώσεις, να βοηθήσουμε τους παίκτες να ξεκουράζονται σωματικά και πνευματικά. Είναι αναγκαίο να αποφεύγουν τους τραυματισμούς, αφού, η κούραση χαλάει το επίπεδο. Το ενιαίο καλεντάρι θα προβλέπει χρόνο αποκατάστασης στους παίκτες για να φρεσκαριστούν και να ξεκουραστούν».

Για τη φετινή Euroleague και τις εκπλήξεις/απογοητεύσεις: «Ο ανταγωνισμός της διοργάνωσης ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών, αλλά το επίπεδο του μπάσκετ δεν ήταν τόσο καλό. Σημαντική έκπληξη δεν είχαμε, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη σταθερότητά του όλη τη χρονιά, δεν είχε μεγάλη κοιλία και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στην πλειοψηφία των αγώνων. Απ’ την άλλη, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Αρμάνι και η Μπάγερν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα αλλά θα δουλέψουν το καλοκαίρι για να αντιστρέψουν την κατάσταση».

Για το δύσκολο έργο του Εργκίν Αταμάν: «Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα από την αρχή, ωστόσο, αν έχεις τη θέληση και το μπάτζετ μπορείς να το κάνεις. Όπως ολα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός θα πάρει παίκτες-πρωταγωνιστές, δεν θα θέλουν χρόνο συμμετοχής. Η ποιότητα τους δείχνει ότι θα μπούνε αμέσως για να πάρουν αποτελέσματα. Ο Αταμάν επιλέχθηκε για να συνεχίσει την πορεία του στην Εφές και να επαναφέρει τον Παναθηναϊκός στις κορυφαίες ομάδες της Euroleague».

Όλα Πράσινα.