Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και στάθηκε στην διαφορά που θα κάνει ο κόσμος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον απολογισμό του αναφορικά με τον μήνα που πέρασε, όπου ο Παναθηναϊκός έπαιζε συνεχώς Τετάρτη-Κυριακή: «Πάνω-κάτω σε έναν μήνα παίξαμε πάρα πολλούς αγώνες. Κάθε Τετάρτη είχαμε παιχνίδι, αλλά και πάρα πολλούς τραυματίες. Σε κάποιους αγώνες δεν είχαμε καν στράικερ να βάλουμε. Άλλαξε ο προπονητής, ήρθα εγώ. Έπρεπε να προσαρμοστούμε πάρα πολύ γρήγορα. Να γνωρίσουμε τους παίκτες, να περάσουμε τη φιλοσοφία μας, να δώσουμε αγώνες κι αυτό δεν ήταν εύκολο. Επρεπε να το κάνουμε πάρα πολύ γρήγορα αυτό. Κάποιες φορές οι αντίπαλοί μας δεν είχαν αγώνες. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θέλω να πω ευχαριστώ και μπράβο στο αθλητικό τμήμα που είχαμε. Αυτή η μάχη που δίνουμε, πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια.

Γι’ αυτό άξιζαν να τους δώσω δύο ρεπό. Πιστεύω ότι μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό, θα το περάσουν ακόμα καλύτερα.Τώρα συνεχίζουμε και στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα. Είχε μία ξεχωριστή σημασία σήμερα, πρώτη φορά συνάντησα τους οπαδούς μας. Ήταν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Τους είχα συναντήσει βέβαια και στο μπάσκετ, αλλά σήμερα ήρθαν στο ξενοδοχείο και τους είδα ξανά εκεί. Γι’ αυτό είχε μεγαλύτερο νόημα για μένα η νίκη σήμερα. Σε αυτές τις 30 μέρες πάνω-κάτω, δεν είχε ξεκουραστεί κανείς. Ξανά και ξανά θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Οι πιο σημαντικοί σήμερα ήταν αυτοί».

Πόσο αισιόδοξος είναι που έχει πια μία ξεκάθαρη εικόνα για τους αντιπάλους του μετά από τόσα ντέρμπι: «Έχουμε σοβαρούς αντιπάλους, έχουν καλές ομάδες. Δεν θα είναι και πολύ εύκολα τα πράγματα. Εμείς έχουμε σκοπό να μπορούμε να παίξουμε με όλους παντού, με όποια ομάδα κι αν είναι. Έχουμε μία φιλοσοφία για τον τρόπο που θα παίζουμε. Κάθε μέρα προσπαθούμε να βάλουμε κάτι παραπάνω. Σήμερα κερδίσαμε αλλά ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε παίζοντας έτσι.

90 λεπτά να παίζουμε το παιχνίδι που θέλουμε, να δίνουμε τη μάχη μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικά πράγματα αυτά. Πάντα θέλουμε να έχουμε σε όλο τον αγώνα το κοντρόλ του παιχνιδιού στα χέρια μας. Εγώ λέω σιγά-σιγά να προσαρμοστούμε. Αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο. Στη συνέχεια θα το πάμε όλο και πιο καλά για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για την αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού και την πεποίθηση πως τα ντέρμπι δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει πραγματικά καλούς παίκτες. Είναι καλή ομάδα και βέβαια οι οπαδοί θέλουν να το κερδίζουμε πάντα αυτό το ντέρμπι, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι. Κερδίζετε ντέρμπι, παίρνετε τρεις πόντους, ναι. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζετε και παίζετε καλά. Πριν μία μέρα από τον αγώνα, όταν κάναμε την προετοιμασία μας, κάνουμε και μία προετοιμασία για τους τραυματίες.

Δεν είναι και το πιο εύκολο. Έχουμε πολλούς τραυματίες. Αυτό για το οποίο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι ότι ήρθαν οι οπαδοί, στήριξαν εμένα, την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δώσαμε μία τέτοια χαρά στους οπαδούς. Έχετε δίκιο, τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Εμείς και παίξαμε και κερδίσαμε σήμερα».

Για τον Γερεμέγεφ και τον ευχάριστο “πονοκέφαλο” που του δημιουργεί με την επιστροφή των τραυματιών: «Πάνω-κάτω ήταν ιδανικός. Στο Κύπελλο μπορούσα να τον βάλω ένα ημίχρονο, σήμερα έπαιξε παραπάνω. Βέβαια αυτή την εβδομάδα περιμένουμε να γυρίσουν και οι παίκτες που είναι τραυματίες. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες, είναι θετικός. Κάτι ωραίο έγινε σε μάς. Κάτι άλλο για το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αυτός που δεν παίζει, πάντα δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στην ομάδα. Εγώ, ο πρόεδρος, οι οπαδοί, οι παίκτες, όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ένα κομμάτι, να συντονιστούμε για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Να είμαστε ομάδα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Να είμαστε ενωμένοι».Αν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός που θέλει, όπως στο αποψινό ντέρμπι: «Σήμερα ήταν μία καλή μέρα για εμάς, αλλά θέλω ακόμα καλύτερα. Πάντα υπάρχει. Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος, πάντα θέλω το καλύτερο. Πάντα λέω δόξα τω θεώ, στο σημείο που έχω φτάσει, αλλά πάντα θέλω το καλύτερο. Οι άνθρωποι πάντα θέλουν το παραπάνω. Τώρα κερδίσαμε με τον Ολυμπιακό, δεν θα θέλουμε να νικήσουμε και στο άλλο ντέρμπι; Αν πάρουμε το Πρωτάθλημα, δεν θα θέλουμε να πάμε και στην Ευρώπη καλά; Οι απαιτήσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα περιμένουμε το καλύτερο».Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και πώς την έχει φανταστεί: «Θα είμαστε πολύ δύσκολο μέρος μαζί με τους οπαδούς μας, για τους αντιπάλους εδώ πέρα. Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα τι θα γινόταν; Θα ήταν πάρα πολύ ωραία. Και οι παίκτες καμιά φορά το χρειάζονται αυτό. Βέβαια με κόσμο όπως έχουμε εμείς, πάντα έχουμε αβαντάζ. Ανυπομονούμε το συντομότερο να έχουμε τους οπαδούς μας εδώ στο γήπεδο και να παίζουμε μαζί».

Όλα Πράσινα.