Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε για την πρόκριση επί του Ατρόμητου και εξήγησε ποιος είναι ο στόχος του όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Αν με τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση ανεβαίνει το ηθικό ενόψει της συνέχειας κι αν πιστεύει ότι στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του:

«Στους προηγούμενους αγώνες υπήρξαν στιγμές που παίξαμε καλά, αλλά αυτός ο αγώνας μπορούμε να πούμε πως ήταν ο καλύτερος αγώνας μας. Ήταν πολύ σημαντική η αντίδρασή μας. Ειχαμε υπομονή σε όλο τον αγώνα, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Το καλό ήταν πως ήμασταν συνέχεια μέσα στο παιχνίδι. Δεν σκέφτηκα καθόλου να αλλάξω κάποιον παίκτη. Στις καθυστερήσεις έκανα τις αλλαγές για να είμαστε πιο καλά. Μετά από πολλούς αγώνες, παίξαμε για πρώτη φορά με έναν παίκτη που ήταν πραγματικός στράικερ, κανονικό 9άρι. Παίξαμε καλά, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν δώσαμε πολλές στον αντίπαλο. Για μας όλα αυτά είναι πολύ θετικά. Όσο κερδίζουμε έτσι και παίζουμε, θα δέσουμε πιο πολύ». 

Για το πόσο δύσκολο ήταν μετά την Τούμπα να κρατήσει ενεργή την ομάδα του ψυχολογικά για να μην απογοητευτεί:

«Ήταν πολύ σημαντική η ψυχολογία στους παίκτες. Με τους παίκτες ήταν το δεύτερο μίτινγκ που έχουμε κάνει (σ.σ. μετά την Τούμπα), όλοι μαζί. Πιστεύω ότι καταλάβαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Ο Φίλιπ (Μλαντένοβιτς) δεν μπόρεσε να σκοράρει σε πιο εύκολη ευκαιρία (με τον ΠΑΟΚ). Ακόμη κι αν το έβαζε, πάλι θα έλεγα ότι δεν παίξαμε καλά (στην Τούμπα). Εγώ θέλω πάντα με την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, να δίνουμε μάχη στο γήπεδο. Όλοι μαζί θα κερδίζουμε κι όλοι θα χάνουμε. Και στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά τελείωσε ωραία. Για μας είναι πολύ καλό αυτό ψυχολογικά. Πρέπει να ζουμε σε κάθε αγώνα κάτι παραπάνω και να συνεχίζουμε έτσι». 

Αν είναι ικανοποιημένος από τους νέους παίκτες που έχουν έρθει:

«Είμαι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές. Σιγά-σιγά βάζουμε και παραπάνω. Ελπίζω το Σαββατοκύριακο να μην έχουμε κανέναν εκτός που θα είναι τραυματίας, γιατί όσο έχουμε όλους τους παίκτες και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είναι καλό για την ομάδα. Να είναι η δική μου δουλειά δύσκολη, να διαλέξω τους παίκτες. Με όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Σήμερα έβαλα πρώτα τον Κώτσιρα, τον Φίλιπ και τον Μπακασέτα κι άλλαξα τους υπόλοιπους και παρ’ ότι ήταν κουρασμένοι, δεν ζήτησαν ποτέ να βγουν, αλλά έκαναν το καλύτερο. Εγώ σκέφτομαι μία ομάδα που δεν θα αλλάζει όταν γίνονται αλλαγές, αλλά θα συνεχίζει το καλό μας παιχνίδι».

Όλα Πράσινα.