Εννιά χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με 2-1, η οποία ουσιαστικά ακυρώθηκε από την απόφαση των πειθαρχικών οργάνων να αφαιρέσουν τρεις βαθμούς από το «Τριφύλλι».

Ήταν 22 Φεβρουαρίου του 2015, όταν οι «πράσινοι» υποδέχονταν τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», σε ένα ντέρμπι το οποίο ουσιαστικά θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό το Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός με νίκη θα πλησίαζε σε απόσταση βολής τον «αιώνιο» αντίπαλο, ενώ με κάθε άλλο αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» θα… αγκάλιαζαν τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στη Λεωφόρο με μοναδικό στόχο να προκαλέσει την τιμωρία του Παναθηναϊκού ή ακόμα και τη ματαίωση του αγώνα, κάτι που φάνηκε από τις πρώτες στιγμές που η αποστολή του έκανε την εμφάνιση της στο γήπεδο. Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης άρχισε να… βολτάρει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Βίτορ Περέιρα πήγε προς το μέρος της Θύρας 13 και άρχισε με χειρονομίες να προκαλεί τον κόσμο. Η… επίσημη δικαιολογία ήταν πως πήγε σε εκείνο το σημείο για να τσεκάρει τα δίχτυα του τέρματος, ωστόσο τα συγκεκριμένα λόγια δεν θα μπορούσαν να πείσουν ούτε παιδί του νηπιαγωγείου.

Τελικά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πέτυχαν τον στόχο τους, αφού μια μερίδα οπαδών εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι το οποίο προκάλεσε την τιμωρία του Παναθηναϊκού, με την αφαίρεση τριών βαθμών.

Στα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Μαζουακού στο 49′ και ωραίο σουτ του Πέτριτς στο 78′. Το μόνο που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν να μειώσουν στην τελευταία φάση του αγώνα σε 2-1 με απευθείας φάουλ του Ντομίνγκεζ.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε την πολύ μεγάλη νίκη, πλησίασε τον Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί τη επιτυχία του, αφού η ομάδα του λιμανιού με τις γνωστές τακτικές κατάφερε ουσιαστικά να ακυρώσει τον αγώνα, με την αφαίρεση τριών βαθμών από τους γηπεδούχους.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

Όλα Πράσινα.