Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του, πρώτη φορά μετά το 2011 και πρώτη υπό την διοικητική ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που πήρε τη σκυτάλη από Παύλο και Θανάση και μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος και λυτρωμένος!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ακούσει πολλά, έχει λοιδωρηθεί πάρα πολύ αλλά τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης!

Η μόνιμη επωδός των «φίλων» και «εχθρών» για τον DPG ήταν πως με εκείνον στο τιμόνι της ΚΑΕ από το 2012, ο Παναθηναϊκός δεν είχε φτάσει σε ένα Final-4 και δεν είχε πάρει κάποιο ευρωπαϊκό όπως ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ώστε να στηρίξουν την κριτική εις βάρος του που πολλές φορές ξεπερνούσε τα όρια της εμμονής εναντίον του.

Έπειτα από μια «μαύρη» 3ετία όπου η ομάδα βολόδερνε λόγω των διαφορερικών οικονομικών δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά την απόφασή του το 2020 να αποστασιοποιηθεί, το περασμένο καλοκαίρι ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ πήρε την μεγάλη απόφαση και έριξε πακτωλό χρημάτων για να χτιστεί η ομάδα από την αρχή, με τα καλύτερα δυνατά υλικά.

Οι βάσεις που μπήκαν ήταν πανίσχυρες με τον Αταμάν στον πάγκο και τον Κώστα Σλούκα ηγέτη στο παρκέ, με τις επιλογές του να δικαιώνονται και να δρομολογούν τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας όχι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Euroleague!

Ο DPG φέτος έκανε… σεφτέ στα Final-4 ρίχνοντας μια και καλή τίτλους τέλους στην άγονη 12ετία της ομάδας και όχι μόνο αυτό, αλλά οι «πράσινοι» έραψαν το 7ο αστέρι στη φανέλα, με τον ίδιο να λυτρώνεται και να πανηγυρίζει δικαίως σαν κάθε «επώνυμο και ανώνυμο οπαδό» της ομάδας όπως συνήθιζε να λέει ο πατέρας του, Παύλος.

Εν μέσω των πανηγυρισμών δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για αυτό το φετινό κατόρθωμα. Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού δε γινόταν να κρύψει την αγωνία του, με το θριαμβευτικό φινάλε να φέρνει το ξέσπασμα που κορυφώθηκε στην απονομή, ενώ λίγο μετά πήρε την… λυτρωτική κούπα στα χέρια, μαζί με τον γιο του Παύλο, την… επόμενη γενιά!

Ηδη η δεύτερη γενιά Γιαννακόπουλου πήρε ευρωπαϊκό και έχει και συνέχεια!

Το ΕΒΔΟΜΟ ανήκει και στον Δημήτρη!

Όλα Πράσινα.