Ο Παναθηναϊκός έφερε τη σειρά των τελικών στα ίσια και διεκδικεί τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, με την αμυντική επίδοση της ομάδας του Σερέλη να είναι καθοριστική.

Στο ΣΕΦ μπορεί η νίκη να… γλίστρησε στις λεπτομέρειες, όμως στο ΟΑΚΑ ήρθε στο τέλος και πλέον η σειρά με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στο 1-1 και η μάχη τίτλου ξεκινά από την αρχή.

Ο Παναθηναϊκός παρότι ασφαλώς είναι αουτσάιντερ κόντρα σε μια ομάδα που έφτασε ένα σουτ μακριά από την κατάκτηση της Euroleague, έχει καταφέρει να κοιτά στα μάτια τον αντίπαλό του κι αυτό οφείλεται κατά βάση σε έναν καθοριστικό παράγοντα.

Αυτός δεν είναι άλλος από την άμυνα, καθώς η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει καταφέρει να… κατεβάσει τους Πειραιώτες σε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα από τις συνήθεις επιδόσεις τους.

Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 73 πόντους στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, ενώ στο ΟΑΚΑ μόλις 65, με αυτούς τους αριθμούς να είναι χαρακτηριστικοί και να αποτυπώνουν του λόγου το αληθές.

Με 69 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο στα δύο παιχνίδια το «Τριφύλλι» έχει φέρει τη σειρά στα μέτρα του ώστε να χτυπήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυτό έχει τη σφραγίδα του Σερέλη, που έχει καταφέρει να πείσει τους παίκτες του πως η άμυνα αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στο δρόμο για τον τίτλο.

Όλα Πράσινα.