Ο Μπολτάουζερ επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα σκάνδαλο που θα έπρεπε να έχει… ταρακουνήσει τον κόσμο της Euroleague.

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για κλοπή να βρίσκεται σε θέση να σφυρίζει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως το Game 1 των Play-Offs μεταξύ Παναθηναϊκύ και Μακάμπι Τελ Αβίβ;

Η γνωστοποίηση της είδησης ότι ο ίδιος έκλεψε μια κολώνια αξίας 221 ευρώ στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου μετά από έναν αγώνα δημιουργεί ανησυχία για την ακεραιότητά του. Πώς μπορεί να είναι ο Μπολτάουζερ σε θέση να σφυρίζει σε έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου μετά από ένα τέτοιο περιστατικό;

Το μέλλον θα δείξει αν οι αρμόδιοι θα λάβουν μέτρα και εάν θα υπάρξουν συνέπειες για τον διαιτητή που ουσιαστικά… γκρεμίζει την εμπιστοσύνη του αθλητικού κοινού.

Πέρα από τον εαυτό του, το σκάνδαλο αναδεικνύει ερωτήματα για την αξιοπιστία της Euroleague ως διοργάνωσης. Πώς μπορεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση να επιτρέπει σε έναν καταδικασμένο για κλοπή να σφυρίζει παιχνίδια; Η Euroleague, η οποία δημιουργεί το πλαίσιο για το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη, πρέπει να διασφαλίζει την ακεραιότητα του αθλήματος και την ορθή διεξαγωγή των αγώνων.

Οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για την εμετική διαιτησία του Μπολτάουζερ τώρα φαίνονται πιο δικαιολογημένες από ποτέ. Ποια μέτρα θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη; Οι απαντήσεις είναι εκκρεμείς, αλλά οι αμφιβολίες αυξάνονται.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Euroleague εκδίδει ανακοίνωση κατά του Εργκίν Αταμάν και του συλλόγου, ενώ μάλλον «ξέχασε» ότι ο Σλοβένος διαιτητής της είναι… ελαφροχέρης.

Το μόνο, πλέον, που απομένει για τον «Εξάστερο» είναι να δει μέχρι και τον… Τζόρντι Μπερτομέου να επιστρέφει για να διευθύνει ο ίδιος παιχνίδι των «πράσινων».

Όλα Πράσινα.