Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (19/3/2019) ολόκληρη η οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο εμβληματικός ηγέτης του «Τριφυλλιού» που μαζί με τον αδερφό του, Παύλο Γιαννακόπουλο, κατέστησαν τον Παναθηναϊκό την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης στο μπάσκετ, κατακτώντας μεταξύ άλλων έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, σαν σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στη θλίψη τις τάξεις του «Τριφυλλιού», αλλά και του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Ο «Τυφώνας» αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα. Γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι την ημέρα που «έφυγε» υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρών στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο στόχος του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν να κρατάει πάντα στον υψηλότερο ιστό τη σημαία του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν αυτή που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. 

Όπως ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τη μνήμη κανενός φίλου του Παναθηναϊκού αλλά και οποιοιδήποτε άλλου που έχει ασχοληθεί με τον ελληνικό αθλητισμό. 

Όλα Πράσινα.