Ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό και κατάφερε να φτάσει σε μια εκπληκτική νίκη μέσα στην Μαδρίτη (86-97), με MVPs τους ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΥΣ Λεσόρ και Σλούκα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Καμπάτσο, Κοζέρ, Αμπάλντε, Γιαμπουσέλε, Ταβάρες.Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε αλλαγή στην πρώτη διακοπή και έριξε τον Μπαλτσερόφσκι απέναντι στον Ταβάρες, με τον Πολωνό να βάζει το πρώτο καλάθι του αγώνα και αμέσως μετά να ρίχνει τάπα στον σταρ της Ρεάλ. Ο Γκραντ έκανε το 0-4, όμως στην συνέχεια οι «πράσινοι» έχασαν τα σουτ τους και δέχτηκαν 8 συνεχόμενους πόντους από την ισπανική ομάδα. Ο Γκριγκόνις ευστόχησε για το πρώτο τρίποντο του «Εξάστερου», όμως ο Κοζέρ «απάντησε» και ο Μπαλτσερόφσκι χρεώθηκε με το δεύτερο γρήγορο φάουλ του, κάτι που προκάλεσε πρόβλημα στο «Τριφύλλι». Το καλάθι του Ναν μείωσε στους 2 (11-9), όμως ο Αμπάλντε βρήκε νέο τρίποντο και ο Γιαμπουσέλε στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 16-9. Λεσόρ και Σλούκας σκόραραν, αλλά με τρίποντο του Κοζέρ και βολή από τεχνική ποινή στον Αταμάν οι Μαδριλένοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με 9 πόντους (22-13), σχεδόν 2 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου. Με βολές από Σλούκα και Παπαπέτρου η διαφορά έπεσε (22-16), ενώ ο Λεσόρ από κοντά μείωσε στους 4, με τον Χεζόνια να διαμορφώνει το 24-18 του δεκαλέπτου.

Το σύνολο του Αταμάν… μεταμορφώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Χουάντσο κατάφερε να ανατρέψει πολύ γρήγορα την κατάσταση. Ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο και ο Ισπανός πέτυχε δύο καλάθια από κοντά, παίζοντας παράλληλα εκπληκτικές άμυνες. Την… σκυτάλη πήρε ο Λεσόρ, που εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της Ρεάλ και κάρφωνε με μανία στην αντίπαλη μπασκέτα, φέρνοντας το «Τριφύλλι» στο 28-36! Ο Ναν ευστόχησε σε τρίποντο για το 30-39, με τους Σλούκα και Χουάντσο να δίνουν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στον «Εξάστερο» (32-43). Οι άμυνες του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν εκπληκτικές, με την Ρεάλ να βρίσκει προς το τέλος του ημιχρόνου δύο καλάθια, αλλά τον Ναν να πετυχαίνει εμφατικό buzzer-beater και να «γράφει» το 36-45 την ώρα που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και βρήκαν γρήγορους πόντους στο πρώτο δίλεπτο, όμως με τρίποντο του Παπαπέτρου και καλάθι του Ναν ο «Εξάστερος» διατήρησε το προβάδισμα (43-50). Ο Κοζέρ βρήκε άλλους 5 προσωπικούς πόντους και μείωσε στο καλάθι, με τον Γιαμπουσέλε να ισοφαρίζει μέσα σε αποθέωση από το κοινό των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης με βολές έκανε το 52-50, αλλά ο Ναν με τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά το «Τριφύλλι». Ένα αδιανόητο… αυτοκαλάθι έκανε το 54-53 για τους Μαδριλένους, με τον Λεσόρ να σκοράρει με υπέροχη ενέργεια για το 54-55. Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε δύο βολές από το Ναν και στην συνέχεια ανέλαβε ξανά ο ΕΚΠΗΛΚΤΙΚΟΣ Λεσόρ με γκολ-φάουλ και ΜΑΓΙΚΟ alley-oop κάρφωμα με το ένα χέρι στην ασίστ του Ναν, στέλνοντας την διαφορά στους 6 (56-62). Ο Γιαμπουσέλε κρατούσε μόνος του την Ρεάλ, αλλά ο ΜΑΓΙΚΟΣ Ναν έκλεισε και την τρίτη περίοδο με buzzer-beater, αυτή την φορά πίσω από τα 6.75μ., διαμορφώνοντας το 61-67.

Η Ρεάλ μείωσε με βολές, ο Μήτογλου «απάντησε» με μακρινό δίποντο και ο Μούσα βρήκε 5 σερί πόντους πολύ γρήγορα και διαμόρφωσε το 68-69, με τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ντίνος Μήτογλου είχε βρει ρυθμό και κρατούσε τον Παναθηναϊκό AKTOR, μαζί με τον εκπληκτικό Λεσόρ που έκανε νέο poster τον Πουαριέ, όμως με Μούσα και Σέρχι η Ρεάλ έμενε… κολλημένη στο σκορ (74-75). Ο Σλούκας βρήκε «τεράστιο» τρίποντο για το 74-78, ενώ αμέσως μετά ευστόχησε και σε βολές, δίνοντας «αέρα» 6 πόντων στους φιλοξενούμενους. Ο ΜΑΓΙΚΟΣ Σλούκας έβαλε νέο τρίποντο για το 74-83, με τον Γκριγκόνις να βάζει 2/2 βολές για το 76-85 και τον Ναν να χρεώνεται με… αστείο αντιαθλητικό πάνω στον Καμπάτσο. Η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε και μείωσε σε 80-85, ενώ το φάουλ που χρεώθηκε ο Αμερικανός σκόρερ ήταν το πέμπτο του και τον έστειλε στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός AKTOR όμως δεν πτοήθηκε και με τρίποντη «βόμβα» του Γκριγκόνις ανέβασε την διαφορά στους 8, δύο λεπτά πριν την λήξη! Το κάρφωμα του Λεσόρ για το 80-90 «σφράγισε» τη νίκη, με το τελικό 86-97 να δίνει στους «πράσινους» την σπουδαιότερη νίκη της σεζόν μέχρι τώρα.

Ματίας Λεσόρ και Κώστας Σλούκας έκαναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα κόντρα στην «Βασίλισσα». Αμφότεροι «βομβάρδισαν» το μαδριλένικο καλάθι, με τον Έλληνα γκαρντ να μοιράζει αρμονικά το παιχνίδι και να βάζει ηγετικά καλάθια και τον Γάλλο σέντερ να… γλεντάει κάθε αντίπαλο μέσα στην ρακέτα!

Ο Τζέριαν Γκραντ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο ματς και να προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα στην ομάδα. Η παρουσία του βέβαια δεν ήταν αρνητική, αφού βοήθησε και στην άμυνα, όμως κάποιος έπρεπε… αναγκαστικά να πάρει τον τίτλο του underperformer.

Όλα Πράσινα.