Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 1908, όταν ο 18χρονος αθλητής του στίβου, Γεώργιος Καλαφάτης, αποφάσισε μαζί με μία παρέα νεαρών να ιδρύσει τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών.

Έπειτα από 16 χρόνια (1924), ο συγκεκριμένος σύλλογος μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (Π.Α.Ο), για να αποτελέσει από τότε μέχρι και σήμερα, τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας.

115 χρόνια πέρασαν λοιπόν από την ημέρα που άνθισε το Τριφύλλι. Το Τριφύλλι που σήμερα όλοι αγαπάμε, εκατομμύρια φίλοι της ομάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία ομάδα που διακρίνεται σε όλα τα σπορ. Μία ομάδα που δεν αποτελεί απλώς έναν αθλητικό σύλλογο, αλλά κάτι πολύ παραπάνω για όλους αυτούς που την ακολουθούν.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον άνθρωπο που μας έδωσε και μας δίνει την δυνατότητα να ζούμε καθημερινά μέσα από τον Παναθηναϊκό και για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το μεγαλείο της “ιδέας” του, από το γεγονός ότι 112 χρόνια μετά, υπάρχει και δοξάζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Φυσικά, οι μέρες που διανύουμε δεν είναι εύκολες για τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας. Ωστόσο, πρέπει όλοι μας να είμαστε βέβαιοι, πως οι ένδοξες ημέρες θα είναι μπροστά μας και θα έρθουν ξανά, αρκεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να έχουμε ως οδηγό τα 111 χρόνια ιστορίας του Παναθηναϊκού και ως πρότυπα όλους αυτούς που βοήθησαν το “Τριφύλλι” να μεγαλουργήσει.

“Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός και χιλιάδες φίλοι, μόλις δουν τριφύλλι,ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ.Παναθηναϊκέ – Παναθηναϊκέ πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινέ.

Σ’ έχουνε δοξάσει οι γνωστοί σου άσσοι που λεβέντες είναι όλοι με καρδιά.Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα,που της νίκης έχει πάντα τα κλειδιά.

Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ.Παναθηναϊκέ – Παναθηναϊκέ πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινέ…”. 

Όλα Πράσινα.